Lieke (13 jaar) in

Wat kan ik verwachten?

Haaiii, ik ben Lieke ik ben 13jaar oud en zit in de 2e! Een halfjaartje terug zijn mijn ouders uit elkaar gegaan, m’n moeder is snel verhuist en m’n vader is in het ouderlijk huis blijven wonen! Hij heeft wel alweer een nieuwe vriendin en die woont gelijk ook al bij ons, ze is niet onaardig ofzo alleen ik heb gewoon echt veel moeite met haar. Bij mijn moeder trek ik me graag terug in m’n kamer, ik zit dan dagen in m’n bed te huilen of op m’n telefoon te niksen. Sinds mijn ouders uit elkaar zijn ben ik gevoelig geworden voor alcohol en sigaretten. Mijn vader is altijd kwaad op mij en slaat mij of mijn broer ook wel is.. Dit weekend is het weer fout gegaan ik ben nu voor een tijdje bij mijn moeder omdat mijn vader mij niet meer wilt zien/spreken… Ik heb geen idee wat ik kan/moet verwachten van t aankomende jaar en in gesprek gaan met m’n ouders werkt niet echt, hier een paar vraagjes!
1. Mag/kan ik zelf beslissen hoelang ik bij mijn vader of moeder ben?

2. Ik zit al een tijdje niet goed in m’n vel en therapie helpt niet… Kan dat een depressie zijn?

3. Mijn stiefzusje heeft zich gesneden in haar polsen moet ik hulp voor haar zoeken?

4. Is dit kindermishandeling, en moet er professionele hulp komen hiervoor?

liefsss lieke

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jiska
23 dagen geleden

Hoi lieve Lieke, Wat goed dat je villa pinedo hebt gevonden om je vragen te stellen! Ik herken een aantal aspecten van je verhaal wel, zoals het moeite hebben met nieuwe partners. Hierover zou ik vooral willen zeggen dat je jezelf echt de tijd mag gunnen om aan de veranderde situatie te wennen. Het is allemaal even anders, en voor iedereen zoeken naar hun rollen in de nieuwe situatie. Verder vind ik het heel erg goed dat je uit jezelf al in gesprek bent gegaan met je ouders! Dat je dit durft vind ik echt heel stoer en dan is… Lees verder »

Nicolien
26 dagen geleden

Lieve Lieke, Wat goed dat je deze vragen op het forum stelt! Nadat mijn ouders waren gescheiden had mijn vader ook vrij snel een nieuwe vriendin waarmee hij ook vrij snel ging samen wonen, ik vond dat in het begin ook erg lastig. Ik vind het dus heel begrijpelijk dat je moeite hebt met de nieuwe vriendin van je vader, ook al is ze niet onaardig. Wat naar om te lezen dat je vader altijd kwaad op je is en jou en je broer soms zelfs ook weleens slaat! Wat goed dat je met je ouders hierover in gesprek bent… Lees verder »

Nicole
Nicole
26 dagen geleden

Lieve Lieke, Bedankt voor jouw vraag op het forum en wat fijn dat je ons gevonden hebt! Je schrijft dat je ouders een half jaar geleden uit elkaar zijn gegaan en het nu niet goed gaat. Ik kan mij voorstellen dat dat een lastige situatie voor je is. Ik wil je laten weten dat je vraag goed is aangekomen en dat je niet alleen bent.  Onze Buddy’s gaan hun best doen om jou zo snel mogelijk een luisterend oor te bieden en jou te steunen in deze situatie, maar voor nu wil ik jou alvast een (aantal) website(s) geven waar… Lees verder »