Fay (14) in

Vaak alleen thuis

Hallo, om de week ga ik 2 nachten naar mijn vader. In de dagen daarvoor appt hij mij al om te zeggen dat ik een vriendinnetje moet vragen om te blijven logeren omdat hij dan niet thuis. Hij moet dan tennissen en blijft bij zijn vriendin slapen of hij gaat met zijn kameraden op stap. Ik vind dit erg vervelend en word er verdrietig van. Als hij dan weg is ben ik alleen in zijn grote huis samen met mijn zus en hond. Waarom zou ik nog naar hem toe gaan als hij er toch bijna niet is? Ik heb dit al vaak bij hem aangegeven, maar hij vindt het belangrijk om weer een nieuw leven op te bouwen en hij wil dat ik zelfstandig word. Hoe kan ik tot hem doordringen dat ik het belangrijk vind dat hij thuis is als ik bij hem kom voor 2 nachtjes.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jans
2 dagen geleden

Hee lieve Fay! Wat herkenbaar zeg, wat je schrijft. Ik vind het naar voor je dat het vervelend voelt. Toen mijn ouders gingen scheiden ben ik bij mijn vader gaan wonen. Hij had al vrij snel een nieuwe vriendin, maar woonde daar nog niet mee samen. Daarom was hij vaak weg naar haar. Ik voelde mij daar vervelend bij, omdat ik hem eigenlijk een beetje miste. Wat mij heel erg heeft geholpen is om mijn gevoel te bespreken met mijn broer. Toen ik vertelde hoe ik mij voelde bleek dat hij dat ook zo voelde! Dat was heel erg fijn,… Lees verder »

Nine
11 dagen geleden

Hey Fay, Nine hier! Wow, ik vind het zo herkenbaar wat je schrijft. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 15 jaar oud was. Mijn vader was altijd al veel weg voor werk, maar toen hij een vriendin kreeg was hij nog minder thuis. Ik at heel vaak alleen en vroeg mij inderdaad af waarom ik iedere keer zoveel moeite deed (tassen inpakken, uitpakken, enzovoort) als hij toch geen tijd met mij wilde of kon doorbrengen. Ik voelde mij daarom echt een beetje vergeten en snapte het niet goed, omdat hij wel graag wilde dat ik bij hem kwam. Ik wil… Lees verder »