Lisa (10) in

Stomme regels stiefmoeder

Hallo beste mensen.

Ik heb nog een vraag. Ik heb een stiefmoeder gekregen en ze voed me op. Mijn vader was altijd heel romelig en zij heeft hem in de schoonste man ter wereld verandert! Hij is niet alleen heel schoon geworden maar ook zijn karakter is verandert. Ik heb ook een zus (19) en die heeft ook nare nare verhalen meegebracht. Ze had nieuwe schoenen en ze vroeg aan mijn vader of ze die binnen mocht dragen om in te lopen. Hij zegt: Ja is goed hoor. Dan komt onze stiefmoeder binnen en gaat ze helemaal tekeer tegen mijn zus van: JA JE WEET TOCH DAT JE NIET SCHOENEN BINNEN MAG DRAGEN?! en dan zegt mijn zus: Maar ze zijn net nieuw en ik heb ze nog niet buiten gedragen en papa zei dat ik ze mocht binnen dragen. stiefmoeder: JA MAAR HET MAAKT NIET UIT WAT JE VADER ZEGT JE KENT DE REGELS! En mijn vader stond er bij! Hij zag het gewoon! Voor de rest heb ik huiskleren vanwege Corona en ik had ze vergeten aan te doen. Mijn stiefmoeder tegen mij schreeuwen: IK HEB AL 1000 KEER GEZEGD DAT JE JE HUISKLEREN MOET AAN DOEN! ik: Ik was het vergeten hoor ik ben al de was aan het opvouwen. (dat zijn ook een van de stomme regels: was opvouwen) mijn stiefmoeder: JE VERGEET ALTIJD ALLES! GA NU NAAR BOVEN!
Dus mijn vraag is wat ik aan moet met deze stiefmoeder?

Groetjes Lisa

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Noor
9 dagen geleden

lieve Lisa ik ken het ik heb ook een best strenge stiefmoeder bij haar hebben we ook strenge regels ik moet iedere keer tien cent betalen voor allen wat ik niet opruim maar dat is niet zo erg als dat van jou ga je ook nog soms aar je moeder en zo ja vertel het haar en misschien kan ze er wat aan gaan doen ik hoop dat je wat aan mijn tip hebt

veel liefs Noor

Luna
1 maand geleden

Hallo lieve Lisa je moet gewoon aangeven wat je niet leuk vind

Luna
1 maand geleden

Ik heb dat ook

Maartje
1 maand geleden

Hoi lieve Lisa, Wat knap dat jij jouw verhaal deelt hier op het forum! Ik kan me heel goed voorstellen dat je in jouw situatie niet weet hoe je moet reageren op zo’n stiefmoeder. Het is ook echt heel lastig als er ineens een andere vrouw in het huis is die jouw nieuwe regels oplegt. En daarbij is ook nog je vader verandert zeg je? Ik zou proberen met je vader te praten wanneer jullie alleen samen zijn. Misschien kun je samen een rondje gaan wandelen en het er dan over hebben? In het berichtje hierboven heb je een paar… Lees verder »

Maya
1 maand geleden
Reply to  Maartje

Ja ik heb nu een buddy: Puck. Bedankt Maartje!

Jasmijn
1 maand geleden

Hi lieve Lisa, Wat goed dat je nog een vraag stelt! Het lijkt me echt heel vervelend zeg, als je het gevoel hebt dat je stiefmoeder de baas over je speelt en dat je vader er niet echt iets van zegt. Is dat vooral waar je mee zit, of zijn het de regels zelf? Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf niet een stiefmoeder heb gehad die de baas speelde, maar wel soms situaties dat een van mijn ouders tegen me schreeuwde. Ik was wat ouder toen mijn ouders gingen scheiden, net zo oud als je zus nu, en daardoor… Lees verder »

Lisa
1 maand geleden
Reply to  Jasmijn

Bedankt voorbdw tip Jasmijn! ♥

Nicolien
1 maand geleden

Hey Lisa, Goed dat je je vraag op het Forum hebt gesteld! Wat vervelend dat je stiefmoeder zoveel strenger is dan je vader en zo tekeer gaat tegen jou en je zus. Ik moest in het begin ook best wel wennen toen mijn vader en stiefmoeder (en haar kinderen) samen gingen wonen, iedereen heeft natuurlijk weer net andere regels en gewoontes. Ik heb hier toen een gesprek met mijn vader over gehad en dat vond ik erg fijn! Op deze manier kon ik er rustig met mijn vader over praten, in plaats van ruzie erover maken met mijn stiefmoeder. Misschien… Lees verder »

Lisa
1 maand geleden
Reply to  Nicolien

Ook bedankt Nicolien! Alleen mijn (echte) moeder heeft er al vorige week met mijn vader over gepraat. Maar ik weet nog niet echt of hij er iets mee doet….. En ik heb deze vraag gestelt omdat als mijn stiefmoeder toch zo door gaat. Echt heel, heel, HEEL erg bedankt.

Nicolien
1 maand geleden
Reply to  Lisa

Ah oke, hopelijk doet hij daar dan al iets mee!
Graag gedaan, als je nog een keer een vraag hebt of wilt laten weten hoe het gegaan is kan je natuurlijk altijd weer op het Forum terecht!

Maya
1 maand geleden
Reply to  Nicolien

Ik heb zelf ook met mijn vader er nu over gepraat. Hij zegt dat hij gaat praten met mijn stiefmoeder.