Meilie (12) in

Stiefmoeder is afstandelijk

Hoi ik ben meilie en ben 12 jaar oud mijn stiefmoeder is heel erg afstandelijk van me wat kan ik het beste doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Robin
1 jaar geleden

Hey Meilie! Je vertelt dat je stiefmoeder afstandelijk tegen je doet, hoe is dat voor jou? Heb je er last van? Bij mij was het aan het begin eerder andersom, toen deed ik afstandelijk tegen mijn stiefmoeder omdat ik het moeilijk te accepteren vond dat zij er was. Dit had vooral vooral tijd nodig en ik moest erg wennen aan de nieuwe situatie. Ik was wel blij dat mijn stiefmoeder me hier de ruimte voor gaf. Misschien weet jouw stiefmoeder nog niet zo goed wat houding ze zich moet geven en welke rol ze moet innemen, zou ik me zo… Lees verder »

Amanda
1 jaar geleden

Hoi Meilie, Wat een goede vraag stel jij! Veel kinderen van gescheiden ouders krijgen vroeg of laat te maken met stiefouders, dat is een hele categorie apart! Want, het is niet je ouder, maar hij, of in dit geval zij, is wel samen met een van je ouders. Dat kan soms wat ingewikkeld voelen. Je vraagt wat je het beste kan doen aan de afstandelijkheid van je stiefmoeder. Ik denk dat je het daarom fijn zou vinden als ze wat minder afstandelijk zou zijn? Ik weet natuurlijk niet precies jouw situatie, maar ik denk niet dat jij jezelf moet veranderen,… Lees verder »

Lieke
1 jaar geleden

hee Meilie,

Wat naar dat je stiefmoeder afstandelijk is. Hoe voelt dat voor jou? Ik zou je aanraden om dat een keer met je vader te bespreken als zij er niet bij is. Je kunt aangeven dat je het idee hebt dat je stiefmoeder afstandelijk naar je is, en aangeven hoe dat voor jou voelt. Ook kun je aan je vader vragen of hij dat ook merkt. Dan kan je vader dit met haar overleggen en wordt het vast beter!

Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb geholpen.

Liefs Lieke

Marley
1 jaar geleden

Hey Meilie! Ik ben Marley 13 jaar. Ik heb ook een stiefmoeder. Vind je je stiefmoeder aardig? Zo ja kan je misschien vragen waarom ze zo afstandelijk tegen je doet? En als je dat nog niet durft is GEEN PROBLEEM. Dan kan je bijvoorbeeld iets voor d’r maken zoals een brief ofzo en dan aan d’r geven en dan zeggen: lees dit voordat je gaat slapen. ( ofzo ) Heel veel sterkte meid!!! Je komt er wel doorheen