Hannah (18) in

Ruzie met mijn moeder, is dit normaal?

Beste villa Pinedo,

Ik heb een vraag over mijn moeder.
Ik heb vaak ruzie met mijn moeder. Afgelopen week hadden we weer ruzie maar omdat mijn moeder heel gestrest was, escaleerde het nogal. Op een gegeven moment schreeuwde ze keihard en schold ze me uit voor bijvoorbeeld t*fus kind. Het was niet gewoon een stemverheffing, maar echt keihard schreeuwen en schelden.
Dit gebeurt wel vaker, dat mijn moeder schreeuwt en scheldt, maar deze keer deed het mij persoonlijk meer omdat ik niet eerst zelf brutaal was geweest maar het enigzins uit het niets kwam.

Nu vraag ik mij af in hoeverre dit erg is. Ik weet, mijn moeder is ook maar een mens en iedereen verliest wel eens zijn zelfbeheersing. Ik ben zelf ook niet altijd geduldig en ik beweer dus niet meteen dat mijn moeder een monster is. In tegendeel. We houden veel van elkaar. Maar ik denk soms wel eens dat dit misschien niet bij iedereen zo gaat. Dat deze ruzies misschien verder gaan dan bij anderen. Maar dat weet ik dus niet zeker want je kan niet bij anderen binnen kijken.

Daarom vraag ik het hier. Moet ik dit normaal vinden of is dit iets dat eigenlijk helemaal niet zo normaal is? Ik heb echt geen idee.
Moet ik er iets mee? Wat kan ik doen?

Lieve groetjes en een knuffel van Hannah <3

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bente
10 dagen geleden

Hee Hannah, Dapper dat je je vraagt stelt hier op het forum! Je vertelt dat je vaak ruzie hebt met je moeder, dat zij schreeuwt en scheldt en dat je je afvraagt of dit normaal is en wat je hiermee moet. Ik herken wel wat uit jouw verhaal. Mijn moeder schreeuwde ook regelmatig tegen mij. Bij ons thuis liep vaak de spanning bij mij op omdat ik moeite had met mijn stiefvader of omdat mijn moeder slechte dingen zei over mijn vader en ik niet wist hoe ik daarop moest reageren. Mijn moeder zat zelf al niet lekker in haar… Lees verder »

Eva
Eva
10 dagen geleden

Hi lieve Hannah, Wat goed dat je deze vraagt stelt op het forum en wat vervelend dat je steeds ruzie hebt met je moeder! 🙁 Ik heb zelf ook veel ervaring met boze ouders, regelmatig liep dit bij ons dan ook uit de hand. Dan werd er vreselijk geschreeuwd en gescholden, soms werden we bedreigd en in extreme gevallen zelfs geslagen. Ook kwam het wel eens voor dat er spullen kapot gingen en vaak eindigde deze ruzies in heel veel verdriet, angst, spijt en schuldgevoel. Het had altijd een hele grote impact op mij wanneer dit bij ons thuis gebeurde.… Lees verder »