Marie (10) in

Papa wil helpen

Hallo, ik ben nu 10 jaar, mijn ouders zijn nu twee maanden gescheiden. Het kwam zo onverwacht, ik ben een piekeraar en heb had daar al over gepiekerd, dus toen het gebeurde, leek er een nachtmerrie uit te komen, mijn moeder koos hiervoor omdat ze papa niet goed begreep. Bij mama ben ik vaak vrolijk omdat zij vrolijk is, maar papa is zo verdrietig, en aangezien zijn ouders ook waren gescheiden, komt dat verdriet er nu ook bij en wil hij er voor zorgen dat wij het fijn hebben en daar doet hij erg zijn best voor. Ik heb mijn hart altijd bij mama gelucht, en nu wil papa mij helpen, dus komen we vaak in ongemakkelijk gesprekken, ik wordt daar gek van, en weet echt niet wat ik moet doen. Ik kijk er elke dag tegenop hem weer te zien. Een grote troost is ‘s avonds mijn bed in te duiken met beer, een boek, en mama’s sjaal. Het voelt soms alsof ik er helemaal alleen voor sta. Ik heb ook twee broertjes en één zusje, mijn broertje (9) vind het net zo moeilijk, mijn zusje (7) alleen soms, en mijn andere broertje (6) ook een beetje. Wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bodi
4 maanden geleden

hoi marie ik heb al eerder zoon vraag beantwoord ik zelf zit er midden in. maar je zei dat je drie broertjes en zussen had heb je al met hen erover gepraat? of met vrienden/vriendinnen het lucht vaak op om er over te praaten met mensen die je kennen.
ik hoop dat ik je een beetje heb geholpen…..

Marie
4 maanden geleden
Reply to  Bodi

Bedankt voor je tips, zal ik doen! Groetjes Marie

Hilde
4 maanden geleden

Hoi Marie, ik vind het echt knap je je verhaal hier durft te doen! Fijn dat je het forum hebt gevonden. Jeetje, ze zijn pas twee maanden gescheiden. Dat is nog zo vers! Ik kan me voorstellen dat je er helemaal van ondersteboven was omdat het zo onverwacht kwam. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 4 was en ik kan me er eigenlijk niets meer van herinneren. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik er over na ging denken. Ik ben ook echt een piekeraar, dus ik weet goed hoe dat is! Hoe voel je je nu? Je zegt… Lees verder »

Marie
4 maanden geleden
Reply to  Hilde

Hilde, bedankt voor je lieve reactie, ik voel me nu best goed, over twee dagen ga ik weer naar mama, ik heb deze week bij papa veel lol gehad, die ongemakkelijke gesprekken zijn als ik er met hem over praat omdat ik dat altijd met mama besprak en dat fijner vind als bij papa. Je vroeg hoe ik merkte wanneer papa verdrietig was, mijn antwoord: als hij huilt, of als ik een blik in zijn ogen zie die ik pas twee maanden ken, en die zegt: ik ga huilen. Die blik heb ik deze week bijna niet gezien, ik weet… Lees verder »

Charlotte
4 maanden geleden

Hey lieve Marie, Wat goed dat je hier je verhaal kunt vertellen, en wat dapper dat je het zo duidelijk kunt omschrijven. Ik kan me goed voorstellen dat je de scheiding niet aan zag komen. Zelf kwam de scheiding van mijn ouders ook totaal onverwachts. Mijn moeder had een andere liefde gevonden, en mijn vader bleef net zoals jou vader heel verdrietig achter. Ik kon helaas niet zo goed met mijn moeder praten, en heb juist heel veel steun gehad aan mijn vader. Alle gesprekken met mijn moeder waren heel ongemakkelijk, omdat ze steeds de schuld bij mijn vader wilde… Lees verder »

Marie
4 maanden geleden
Reply to  Charlotte

Bedankt voor je lieve bericht, ik zal de tips mee nemen! Lieve groetjes Marie