Lieke (14) in

Onrust

ik heb nu al 13 jaar gescheiden ouders en ik ben al bijna 15. ik woon nu al voor een half jaar bij mijn moeder en ga ik 2x per week in de avond bij mijn vader eten een een dag in het weekend overdag vanwege heftige ruzies die ik met mijn vader heb gehad. nu gaat het al wat beter met mij en mijn vader alleen voelt het nog niet helemaal 100% goed daar en vind ik het wisselen heel lastig en geeft het mij heel veel onrust. mijn vader wil heel graag dat ik binnen nu en 2 weken een “plan” bedenk over het wonen bij allebei. alleen alles wat ik kies voelt niet goed, ook bij mijn moeder wonen, het geeft mij wel heel veel rust omdat ik niet hoef te wisselen en ik een betere band heb met haar maar toch voelt niet fijn omdat ik rekening wil houden met mijn vader. dus ik weet echt niet wat ik moet doen want ik wil niemand kwetsen maar ik wil ook niet over mijn eigen grens gaan

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Fabiënne
2 dagen geleden

Lieve Lieke, Mooi dat je hier je zorgen durft te delen! Natuurlijk is voor ieder kind van gescheiden ouders de situatie anders, maar ik hoop dat ik je advies kan geven dat je helpt! Je vertelt dat je het lastig vindt om te wisselen tussen bij je vader en je moeder zijn, en dat je onrust ervaart. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 2 jaar oud was, en ik woonde altijd bij mijn moeder, en ging om het weekend naar mijn vader. Die was namelijk naar een andere stad verhuisd, wat 45 minuten… Lees verder »

Dionne
8 dagen geleden

Hey Lieke, goed dat je deze lastige situatie deelt! Dit lijkt me een erg vervelend probleem. Ik herken het ook, toen ik ruzie had gehad met mijn vader kwam ik een stuk minder vaak bij hem thuis. Er zat mij een hoop dwars, en ik wilde dat hij naar mij luisterde. Ik ben toen een gesprek aan gegaan met hem, en van tevoren zei ik dat hij alleen moest zitten en luisteren. Dit heeft me erg geholpen. Misschien dat je dat ook eens zou willen proberen? Als je het een beetje spannend vindt om alleen te doen, kan je bijvoorbeeld… Lees verder »