Sven (16) in

Omgaan met mijn vader

Er zijn zaken die ik niet meer wil bij mijn vader. Ik heb dit aangegeven in een brief en via WhatsApp. Mijn vader zegt dat ik niets te zeggen heb omdat ik nog geen 18 ben.

En nu maakt hij mijn moeder steeds zwart en maakt gemene opmerkingen. En hij respecteert mij niet. Hij is teleurgesteld in mij. Hoe ga ik hier mee om?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Leen
8 maanden geleden

Hey Sven, Wat vervelend om te horen dat het thuis zo naar is. Ik heb ook moeilijk contact met mijn vader. Hij heeft nare dingen tegen en over mij gezegd en de communicatie liep eigenlijk altijd stroef. Net als wat jij zegt voelde ik mij ook niet gerespecteerd en het voelde alsof ik altijd nog beter moest presteren dan dat ik al deed. Ondanks dat ik al ongelooflijk hard mijn best deed om zo goed mogelijk te presteren. Bij mij was dit al jaren het geval (mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 was) en ik denk dat ik nooit… Lees verder »

Sven
8 maanden geleden
Reply to  Leen

Hoi Marleen.

Dank je voor je reactie. Het doet mij al goed dat ik niet de enige ben die hier mee zit of gezeten heeft. Ik ga hulp zoeken. Daar ben ik al mee bezig. Alleen de wachttijd is 2 maanden. Jammer genoeg.

Leen
8 maanden geleden
Reply to  Sven

Met liefde Sven! Je staat er nooit alleen voor (ook al voelt het soms misschien wel even zo…) Heel goed dat je hulp gaat zoeken! Ja de instanties hebben vaak een langere wachttijd. Ik heb ook heel veel gehad aan de begeleiding van mijn middelbare school (oa mentoren). Niet perse over het contact met mijn vader, maar wel om om te kunnen gaan met mijn eigen emoties en een veilige plek te hebben. Misschien dat dat jou ook nog kan helpen om die wachttijd door te komen. En je kan altijd hier bij Villa Pinedo terecht! Jij komt er wel!… Lees verder »

Bibi
8 maanden geleden

Hi Sven! Wat dapper dat je iets over de omgang met je vader wil delen op het Forum, dankjewel daarvoor. Wat vervelend dat je negatieve dingen over je moeder hoort, ik kan me voorstellen dat dat verdrietig voor je is. Ik herken heel goed wat je schrijft en weet waar je doorheen gaat. Zelf heb ik ook een wat ingewikkelde band met mijn vader. We hadden het af en toe heel gezellig en fijn met elkaar, maar er waren vaak ook vervelende momenten. Mijn omgangsregeling was zo geregeld dat ik om de week bij mijn ouders was. Dat vond ik… Lees verder »