Emma (15) in

Nog steeds moeite mee

Hi! Mijn ouders zijn al uit elkaar sinds mijn 2de, ik ben nu 15. Ondanks dat het al lang geleden is, heb ik er nog steeds veel moeite mee. Ik ben enigs kind en hierdoor voel ik me vaak alleen omdat ik niemand in mijn buurt heb die in precies dezelfde situatie zit. Ook heb ik vaak het gevoel dat als ik iemand het verhaal vertel ze denken dat het heel erg meevalt en dat ik overdrijf. Dit komt omdat het al lang geleden is en mijn ouders, als het moet om dingen te regelen, nog gewoon met elkaar kunnen praten. Ik vind het fijn dat ze dit nog doen, maar toch voel ik nog vaak een soort spanning en voelt het alsof ik het nooit goed doe. Iemand die dit herkent of tips heeft?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
1 jaar geleden

Hoi lieve Emma, Goed dat je hier schrijft waar je mee zit! Klinkt heel begrijpelijk en herkenbaar. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 6 was, en ik ben nu 23. Eigenlijk heb ik er nu veel meer moeite mee dan toen ik jong was. Als je heel klein bent dan ben je bezig met andere dingen (zoals spelen!) en nog niet zo bezig met de dingen tussen je ouders, ook al krijg je die misschien wel mee. Pas als je wat ouder wordt merk je dat het er in andere gezinnen wat anders aan toe gaat. De situatie waar je… Lees verder »

Last edited 1 jaar geleden by Anne
Emma
6 maanden geleden
Reply to  Anne

Hey Anne, een late reactie maar wilde toch even bedankt zeggen voor je reactie! Ik herken zeker wat jij zegt en dit helpt mij enorm

Lotte
1 jaar geleden

Hi lieve Emma, wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden om je vraag te stellen! Weet dat je hier nooit alleen bent en dat hier altijd mensen zijn die je wél helemaal begrijpen. Ik herken me best wel in het verhaal dat jij vertelt. Mijn ouders zijn ook al gescheiden sinds ik 4 ben (ik ben nu 19) en ondanks dat dat lang geleden is kan ik er ook nog steeds moeite mee hebben. Je vertelt dat je je vaak alleen voelt en dat je het idee hebt dat niemand jou echt begrijpt. Wat een vervelend… Lees verder »

Emma
1 jaar geleden
Reply to  Lotte

Hey Lotte, super bedankt voor je reactie! Ik heb zeker wat aan jouw verhaal. Ik heb het er inderdaad niet super veel over met mijn vriendinnen, fijn dat dit voor jou werkt en ik ga het ook zeker proberen!

Lotte
1 jaar geleden
Reply to  Emma

Wat fijn dat je er iets aan hebt, mocht je nog meer vragen hebben, laat het vooral weten! Liefs, Lotte