Marit (14) in

Nog steeds last van scheiding

Mijn ouders zijn 5 jaar geleden gescheiden. Ik dacht dat het goed ging, maar merk sinds kort dat ik nog steeds regelmatig last heb. Hebben jullie tips en hoe kan ik hiermee omgaan? (Mijn ouders weten het)

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Julia
9 maanden geleden

Lieve Marit, Fijn dat je hier je vraag stelt en deelt met ons wat je dwars zit, dat kan al erg opluchten. Het is helemaal niet gek dat je nog regelmatig last hebt van de scheiding, ook al is het al een paar jaar geleden. Mijn ouders zijn 14 jaar geleden gescheiden (lang hè!) en zelfs ik ben er soms nog verdrietig om, bijvoorbeeld als mijn ouders weer een keer niet met elkaar praten of als ik denk aan vroeger. Een scheiding heeft veel invloed op jou en je gezin, en dat kan (helaas) je hele leven blijven. Er verandert… Lees verder »

Sanne
9 maanden geleden

Lieve Marit, allereerst wat fijn dat je Vila Pinedo hebt weten te vinden om dit verhaal te delen! Toen ik het las merkte ik dat ik mezelf herken in jou situatie. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 jaar oud was en toen de tijd merkte ik daar niet veel van. Jaren later merkte ik dat ik veel bewuster was van de situatie en toen had ik er wel moeite mee. Ik merkte dat vooral omdat ik bij mijn vader voor mijn broertje en zusje wilde zorgen omdat ik dan best wel een moeder figuur miste. Helaas kan ik je… Lees verder »

Adinda
9 maanden geleden

Hi lieve Marit, Wat fijn dat je op het forum van Villa Pinedo bent gekomen en wat goed dat je je vraag hier durft te stellen . Ik herken heel erg wat je zegt. Mijn ouders zijn ook ongeveer 5 jaar geleden gescheiden. Ik leg mezelf dan soms ook zo’n druk op dat het nu al een tijdje geleden is dus dat ik er al wel overheen moet zijn. Maar toch heb ik er ook nog wel last van. Herken je dat ook, dat je die druk op jezelf legt? Eigenlijk is het ook helemaal niet raar dat we er… Lees verder »