Isa (19) in

Nieuwe relatie ouders

Hi, ik wil iets delen waar ik mee zit, en ik ben benieuwd of dit normaal is en of anderen dit ook hebben. Mijn ouders zijn nu bijna twee jaar gescheiden, gelukkig zijn ze nog steeds vrienden en gaan ze heel goed met elkaar om. Ik heb toen ook heel veel steun van ze allebei gehad en van vrienden en vriendinnen, maar nu hebben ze allebei een nieuwe relatie en merk ik dat deze stap mij eigenlijk zwaarder valt dan het scheiden zelf.
Ik voel me niet op mijn gemak als de vriendin van mijn vader er is, en al helemaal niet als ze blijft slapen, maar ik wil mijn vader ook niet van zijn ‘geluk’ beroven. Ook merk ik dat de band tussen mij en mijn vader heel erg veranderd is sinds hij een vriendin heeft, hij bespreekt veel minder met me.
Ik zit hier best mee in tweestrijd, want aan de ene kant wil ik het er met mijn vader over hebben omdat ik me niet fijn voel bij de situatie, maar aan de andere kant weet ik ook heel goed dat dit nu zijn nieuwe leven is, en ik ook uit huis ga binnen kort dus ik krijg er sowieso minder mee te maken.
Bij mijn moeder gaat het gek genoeg heel anders en veel beter, maar haar vriend komt ook niet zo vaak langs als de vriendin van mijn vader.
Ik weet dus niet zo goed wat en óf ik hier uberhaupt wat mee moet, of dat ik hier echt met iemand over moet gaan praten.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Fabiënne
7 dagen geleden

Lieve Isa, Wat vervelend om te horen dat je je zo voelt! Maar wel echt heel goed van je dat je met deze vraag naar Villa Pinedo bent gekomen! Ik kan mij herkennen in het gevoel dat je beschrijft. Mijn ouders zijn al 20 jaar gescheiden, en toen mijn moeder 10 jaar geleden mijn stiefvader ontmoette voelde ik mij zelfs jaloers. De dynamiek in je gezin verandert dan zo erg. En het is dan ook totaal niet erg dat jij je er niet prettig bij voelt. Vooral als je geen klik voelt met de vriendin van je vader. Ik denk… Lees verder »

Renée
1 maand geleden

Lieve Isa, Wat goed dat je Villa Pinedo hebt gevonden en wat knap van je dat je jouw gevoelens zo uitgebreid met ons wil delen! Ik heb niet alles uit jouw verhaal meegemaakt, maar je gevoelens herken ik top op zekere hoogte wel. Daar wil ik je graag in meenemen. Allereerst wil ik wel zeggen dat ik jonger was toen mijn ouders uit elkaar gingen. Ik was 13 toen mijn vader een nieuwe vriendin kreeg. Het contact tussen mijn ouders was niet heel goed, maar ook niet heel slecht. Ze hebben het eigenlijk gewoon goed geregeld. Nu is het zo… Lees verder »

Fay
Fay
1 maand geleden

Ik kan me volledig vinden in je situatie, mijn ouders zijn zelf net een jaar gescheiden en ik struggle ook het meest met de partner van mijn vader. Ook weet ik hoe het voelt om in zo’n tweestrijd te zitten met jezelf, maar je moet 1 ding duidelijk hebben, het moet niet tenkoste gaan van jou. Weet dat je vader dat ook niet had gewild, jij bent en blijft zijn dochter. Dus lijkt het me slim om er open met hem over te praten. Wie weet heeft hij niks door. Langer wachten zorgt voor een grotere eventuele breuk, en zolang… Lees verder »