Jalissa (12) in

Niet thuis voelen

Hallo,
Mijn ouders zijn 6 jaar geleden gescheiden en praten niet meer met elkaar.

Mijn vader heeft een nieuw gezin waar ik 2 zusjes heb een stiefbroer en stiefmoeder.

Hij woont een uur rijden van mij vandaan.

In mijn vaders gezin zijn veel problemen. Mijn zusje is ziek en mijn stiefmoeder heeft een beperking waardoor ze slecht loopt.

Als ik bij mijn vader ben is de sfeer niet altijd fijn. Ik probeer het altijd gezellig te maken maar dat valt me soms ook zwaar.

Soms ben ik verdrietig om allerlei dingen en dan huil ik weleens uit bij mijn moeder en dan vertel ik ook vaak dingen die bij papa thuis gebeurd zijn of hoe ik me daar voel.

Mijn vader heeft mij verboden om over zijn thuissituatie met mijn moeder te praten.
Als ik dingen over zijn thuissituatie aan haar vertel wordt hij boos op mij.

Mijn moeder heeft geprobeerd aan mijn vader te vertellen dat ik me niet altijd zo prettig bij hem thuis voel. Hij is daar ook een beetje geïrriteerd van geraakt.

Mijn moeder maakt zich nu zorgen omdat ik vaak bij haar gehuild hebt om dingen die bij papa gebeurd zijn en ze is nu bang dat ik me niet meer bij haar ga uiten en met opgekropte emoties blijf zitten. Ik wil mijn vader niet teleurstellen maar behalve mijn moeder praat ik met niemand over mijn gevoelens.

Wat kan ik doen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nynke
9 dagen geleden

Dag Jalissa, wat goed dat je je vraag hier stelt! Wat een lastige situatie voor jou. Wat ontzettend goed dat je praat met je moeder over hoe je je voelt, blijf dat altijd doen. Je emoties opkroppen is helemaal niet fijn, daar ga je je heel slecht van voelen. Ik kan me goed voorstellen dat je nu in een dilemma zit en niet weet wat je moet doen. Ik heb het idee dat je je ouders wil beschermen, klopt dat? Dat is een logische gedachte, dat heb ik ook veel. Soms moet je alleen herinneren dat je niet verantwoordelijk bent… Lees verder »

Wendel
12 dagen geleden

Hoi Jalissa, Ik snap dat dit een moeilijke situatie voor je is, je wilt natuurlijk niemand boos of bezorgt maken. Maar denk er aan dat jouw gevoelens ook erg belangrijk zijn. Als jij je ergens verdrietig over voelt mag je er gewoon over praten. Als je vader en moeder niet goed met elkaar kunnen praten zou je misschien zelf kunnen proberen om aan je vader eerlijk uit te leggen waarom je je zo voelt, maar ik begrijp dat dat moeilijk kan zijn. Je kan ook tegen je moeder zeggen dat je alleen even je emoties kwijt wilt bij haar, maar… Lees verder »

Chloë
13 dagen geleden

Hai!
Bij mijn vader loopt het ook niet echt zo goed! Ik heb daar geen broertjes of zusjes maar wel een stiefmoeder!? Ze kan heel lief zijn maar ze is heel grof tegen mn vader! Daar zit ik echt heel erg mee. Ik ben daarom ook heel bang dat het weer gebeurt en dat wil ik niet!

Doei

Roya
15 dagen geleden

bijvoorbeeld vroeg opstaan en dan slingers ophangen of zelf cupcakjes bakken vooral iets doen waar van ze in shok staan. Hopelijk worden ze dan blij. Oja om zelf blij te worden doe dan iets waar jij blij van word en betrek je gezin er ook bij.