Em (11) in

Niet prettig bij moeder thuis

hi,
ik heb dus het probleem dat ik me totaal niet prettig voel bij mijn moeder, wat mede wordt veroorzaakt door mijn stiefvader. hij is op zich aardig, maar hij kan soms zoooo irritant doen… zo denkt hij bijvoorbeeld dat hij grappig is door grapjes te maken over buitenlanders (is dat racistisch?) en hij maakt de sfeer onprettig met zijn geschreeuw tegen mijn stiefbroer. dus voel ik me prettiger bij mijn vader, die de rust zelve is. ik weet niet wat ik moet doeeen!!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
9 maanden geleden

Hey Em, Het is volgens mij al eventjes geleden dat je jouw vraag op het forum schreef, maar ik wilde toch nog eventjes reageren! Wat jammer dat je je niet prettig voelt bij je moeder, wat mede veroorzaakt wordt door je stiefvader. Je zegt dat hij op zich wel aardig is (dat is fijn!), maar dat hij dus zo irritant kan doen. Ik herken wat je zegt, want de vriend van mijn moeder maakte in het begin grapjes die ik niet begreep. Dan maakte hij een grap en keek ik echt zo van: huh, wat zeg jij nou? Heel anders… Lees verder »

Em
Em
5 maanden geleden
Reply to  Romy

dankje voor je reactie, en ik ga opzoek naar een oplossing!

Famke
10 maanden geleden

Lieve Em, wat goed dat je jouw probleem wilt delen op het forum. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het vervelend is dat de sfeer onprettig is door jouw stiefvader. Ik herken jouw verhaal wel! Ik heb ook verschillende stiefouders gehad die ik ook wel aardig vond, maar ook heel irritant konden doen. Heb je het er al eens met je moeder of je stiefvader zelf over gehad? Ik snap dat het moeilijk is om hier over te praten, maar het kan echt helpen! Je kan bijvoorbeeld vertellen dat jij zijn grapjes niet leuk vindt en of hij hier… Lees verder »

Em
Em
5 maanden geleden
Reply to  Famke

heel erg bedankt voor je reactie, en nee ik heb niet echt een plek om naar toe te gaan.. heb je tips?