Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Niet bij mijn vader wonen

Brigitte, 16 jaar

Mijn oudersMijn woonsituatieRechtenGedachten en gevoelens
Ik heb een probleem. Ik wil echt niet meer bij m'n vader wonen. Al heel vaak aangegeven maar ik moet van hem naar hem toe elke 2 weken. Hoe kan ik dit het beste aanpakken. Ik wil ook geen ruzie. Groetjes Jeannette
OF

Reacties (5)

adolf

18 jaar

ongeveer 2 maanden geleden

bel de kindertelefoon, zij kunnen je rechten vertellen, zo is het mij ook gelukt om uit mijn moeders huis te verhuizen

0

Khadija

19 jaar

ongeveer 2 maanden geleden

Misschien kan je met je vader overleggen waarom je niet naar hem toe wilt en hem vragen waarom hij het zo belangrijk vind dat je komt. Succes!

0

Nikki

26 jaar

ongeveer 2 maanden geleden

Lieve Brigitte,

Wat goed dat je je vraag stelt! Ik herken heel erg wat je schrijft; ik wilde ook niet meer bij m'n vader wonen vroeger. Ik moest om de twee weken een weekend naar hem toe. Hoe zit dat bij jou?

Waarom wil je niet meer bij je vader wonen? Is er een reden dat je dat niet meer wil? Wat zou het fijner kunnen maken om naar hem toe te gaan? Wat voor mij heel erg heeft geholpen is om te bedenken wat ik graag zou willen. Dat was voor mij niet meer logeren, maar eens per twee weken bij hem eten. En later werd dat eens per maand met elkaar afspreken. Ik vond dat dan het fijnst ergens anders dan bij hem thuis.

Het kan helpen om te bedenken wat jij wél zou willen in jullie contact. Als jij helemaal zelf mocht kiezen, hoe zou het er dan uit zien? Als je dat weet, kan je dat misschien eerst bespreken met iemand die je vertrouwt en die jou kan steunen hierin. Een lieve vriend(in), een familielid of een docent? Jullie zouden ook kunnen kijken hoe je dat het beste met je vader kan bespreken. Voor mij hielp het altijd om het op te schrijven en dat dan aan hem te geven. Zo kon ik me goed uitdrukken en kon hij rustig nadenken voordat hij zou reageren. Misschien werkt dat ook voor jou.

Ik hoop voor jou dat er een uitkomst zal komen waar je je fijn bij zal voelen. Mocht je hierover met een Buddy verder willen kletsen, kan je je altijd aanmelden voor de chat!

Liefs, Nikki

0

Esmee

25 jaar

ongeveer 2 maanden geleden

Lieve Jeannette,

Wat goed dat je een berichtje op het forum plaatst, super knap dat je dit zo durft te delen!

Heel lastig dat je het gevoel hebt dat je niet meer bij jouw vader wil wonen. Dat is echt niet fijn! Ik wilde vroeger ook niet meer bij mijn vader slapen dus ik weet hoe vervelend dit kan zijn, vooral als je het gevoel hebt dat je wel moet gaan. Ook werd mijn vader gauw boos waardoor ik weleens bang voor hem was als ik dit soort dingen moest vertellen. Dat maakte het niet makkelijk want ik wilde ook geen ruzie met hem.

Is het voor jou een optie om dit met jouw moeder of een andere volwassene te bespreken die jou hierbij kan helpen? Misschien helpt het als je het gesprek met jouw vader samen met iemand anders aan kan gaan zodat je je wat meer gesteund voelt en je het niet alleen hoeft te doen!

Ook heb ik geleerd dat het belangrijk is om voor jezelf te kiezen! Wat jij denkt en voelt is belangrijk en daar mag zeker naar geluisterd worden. Misschien kunnen jullie dan tot een oplossing komen waar jullie allebei tevreden mee zijn. Zo ging ik op een gegeven moment niet meer bij mijn vader slapen, maar gingen we samen eten of een dagje weg. Dit voelde voor mij een stuk fijner!

Verder hielp het mij heel erg om mijn gevoel te uiten door het bijvoorbeeld op te schrijven of er met iemand over te praten. Via Villa Pinedo kan je een buddy aanvragen die jou een luisterend oor biedt, misschien dat dat je ook helpt? :) https://www.villapinedo.nl/informatie-over-een-buddy/

Ik hoop dat je hier iets aan hebt en heel veel succes!

Liefs, Esmee

0

Fay

14 jaar

ongeveer 2 maanden geleden

Hallo, ik zit in dezelfde situatie als jij. Zou hier ook wel graag antwoord op willen hebben.

0

respond to letter