Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Mijn moeder en stiefvader gaan nu ook weer scheiden

Naomi, 12 jaar

Stiefouders
Mijn ouders zijn gescheiden. Mijn moeder heeft een nieuwe man gevonden maar mijn vader niet. Maar mijn moeder en stief vader gaan nu ook weer scheiden. Wel heb ik nu wel 2 half zusjes van mijn stiefvader en moeder. Ook heb ik nog 2 hele broertje en zusje van mijn vader en moeder. Hun zijn ook de leeftijd rond de mijne. Ik vind dit erg moeilijk om nog een keer een scheiding door te maken. Mijn halfzusje zijn 3 en 1 dus die maken niet veel mee van dit gedoe. Ik weet gewoon niet goed wat ik hier mee aanmoet en hoe ik mijn vrienden etcetera moet vertellen dat er nog een scheiding is. Weten julie hier raad op. Ook zijn al mijn vrienden christelijk dus ben ik bang dat hun mij erg raar gaan vinden enzo. Ik weet hier gewoon geen raad meer mee.
OF

Reacties (2)

Bo

22 jaar

4 maanden geleden

Hey Naomi, wat rot dat je een tweede scheiding meemaakt en wat stom dat je halfzusjes nog te jong zijn om hier samen over te praten. Dat maakt het niet makkelijker allemaal. Zou je het fijn vinden om met een buddy hierover te kletsen? Een buddy is iemand bij wie je terecht kan voor al je vragen, bij wie je je hart kan luchten en is vooral iemand die voor je klaarstaat. Je hoeft het niet alleen te doen namelijk! Mocht je dit fijn vinden, dan kan je hier een buddy krijgen!

Naast een buddy, is het natuurlijk ook super fijn als je vrienden weten wat er gaande is in jouw leven en ze je een beetje kunnen steunen. Vrienden zijn er namelijk voor je in de leuke, maar ook in de wat mindere tijden. Ik weet zeker dat ze heel graag voor je klaarstaan en je willen helpen. Mij hielp het altijd om van tevoren goed na te denken hoe ik moeilijke dingen wil zeggen en te proberen het luchtig te houden. Kies bijvoorbeeld een moment uit dat je iets gezelligs aan het doen ben met je vrienden en deel het dan.

Heel veel succes en you got this!

Liefs van Bo

0

Sabine

21 jaar

4 maanden geleden

Hey lieve Naomi, wat goed en dapper van je dat je hier je vraagt stelt! Vervelend om te lezen dat je nog een scheiding moet doormaken. Ik kan mij voorstellen dat dit echt niet fijn voor je is. Mijn moeder kreeg een paar jaar nadat ze was gescheiden van mijn vader ook een nieuwe man. Deze man was in het begin erg lief, maar na een paar jaar werd hij heel onaardig en daarom is ze ook weer gescheiden van hem. In het begin was ik hier ergens opgelucht over, maar later vond ik het ook weer heel lastig omdat het weer een scheiding was. We moesten weer verhuizen en ik moest mijn kamer achterlaten en het werd weer allemaal nieuw. Toch gaf het mij daarna veel meer rust en was het achter positiever dan ik had verwacht. Wat mij hierbij erg hielp was om op te schrijven waar ik mee zat en dit positief te maken. Zo schreef ik bijvoorbeeld als negatief punt op dat ik moest verhuizen en daarnaast zette ik dan bijvoorbeeld dat ik weer een hele leuke nieuwe kamer kreeg. Denk je dat dit jou ook kan helpen? Je geeft aan dat je niet goed weet wat je ermee aan moet en dat is heel begrijpelijk. Kan je er met je vader of moeder fijn over praten? Verder vertel je dat je bang bent dat je vriendinnen jou raar gaan vinden, omdat ze allemaal christelijk zijn. Hoe reageerde je vriendinnen toen je ouders voor de eerste keer gingen scheiden? Je vriendinnen weten vast ook dat jij er niks aan kan doen als je moeder, in dit geval, weer gaat scheiden en kunnen je hopelijk juist ondersteunen hierin, hoe denk jij hierover? Mocht je het fijn vinden om met iemand te praten die hier ervaring mee heeft kan je, zoals Bo hieronder vertelde, ook een Buddy aanvragen. Hier kan je alles tegen vertellen wat je maar wilt en deze zal verder met je meedenken hierover. Ook mag je ook altijd weer een reactie hieronder plaatsen dan denk ik met je mee over de vragen die je nog hebt! Ik hoop dat dit je wat verder kan helpen en dat je vriendinnen heel lief voor je gaan zijn als je het tegen ze gaat vertellen, mocht je dit willen.

Heel veel liefs, Sabine ❤️

0

respond to letter