Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Mijn broer en zus worden voorgetrokken

Fie, 11 jaar

Mijn oudersStiefoudersMijn woonsituatieRechtenGedachten en gevoelensSteun(Geen) contact
Hoe moet ik er mee omgaan als mijn broer en zus worden voorgetrokken door mijn stiefvader en als ze mij pesten ze altijd mij aan spreken in plaats van hun ik vind dit soms heel moeilijk en dan praat ik er met mijn stiefmoeder over en dan voel ik me gelijk een stuk fijner.
OF

Reacties (2)

Emma

25 jaar

2 maanden geleden

Hey Fie,

Wat goed dat jij je vraag hier op het forum stelt, super knap!

Heel vervelend dat je het gevoel hebt dat jouw stiefvader jouw broer en zus voortrekt, dat is echt niet fijn. Ik had vroeger vaak het gevoel dat mijn vader mijn stiefbroer en stiefzus voortrok en dat vond ik ook altijd super vervelend en dat zorgde ervoor dat ik me vaak onzeker en alleen voelde. Dus ik begrijp hoe lastig dit kan zijn!

Heel fijn dat je er wel met je stiefmoeder over kan praten. Hopelijk lucht dat een beetje op! Ik denk dat het mij ook heel erg heeft geholpen om erover te praten en zo te horen dat het niet mijn schuld was! Opschrijven hoe ik me voelde hielp mij ook altijd erg, dus misschien helpt dat jou ook wel :)

Als je het fijn vindt kan je ook een buddy aanvragen via: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-een-buddy/ Met een buddy kan je praten over de scheiding van jouw ouders en jouw buddy is dan echt een luisterend oor voor jou!

Heel erg veel sterkte en succes lieve Fie!

Liefs, Emma

0

Janneke

23 jaar

2 maanden geleden

Hee Fie,

Wat super dapper dat je je verhaal deelt op ons forum zeg, daar mag je trots op zijn

Wat lastig dat je het geval hebt dat je stiefvader jouw broer en zus voortrekt. Dat lijkt me niet fijn voor je... Ik herken je gevoel. Toen mijn vader een nieuwe vriendin kreeg, kreeg ik er 2 stiefzusjes bij. Ik had het idee dat mijn vader alleen nog maar aandacht had voor zijn nieuwe vriendin en haar kinderen. Ik werd daar verdrietig van. Je bent dus zeker niet de enige die dat gevoel heeft. Hoe is dat voor jou?

Ik vind het fijn om te horen dat het erover praten met je stiefmoeder zo helpt zeg! Als ik er met iemand over kletste vond ik dat ook altijd zo opluchten. Heb je ook wel eens met je moeder gekletst over dat je het lastig vind dat je stiefvader jouw broer en zus voortrekt? Misschien kan zij hierin ook iets voor jou betekenen. ;)

Ik dacht er ook aan dat het misschien fijn voor je is om te kletsen met een buddy. Een buddy is iemand die ook gescheiden ouders heeft waar jij mee kan kletsen. Hoe zou je dat vinden? Dit is de link voor als je even wilt kijken of je wilt aanmelden: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-een-buddy/

Heel veel succes, ik hoop dat je iets met de tips kunt. Weet dat je altijd mag reageren of nog een vraag mag stellen.

Liefs, Janneke

0

respond to letter