Lynn (11) in

Kiezen waar je wil wonen

Mag je van af je 12 kiezen bij wie je wilt wonen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
7 dagen geleden

Hey Lynn, Goede vraag die je stelt. Er zijn namelijk een paar regels en daar heeft Villa Pinedo een blog over geschreven. Als je hier (https://www.villapinedo.nl/blog/wat-zijn-mijn-rechten-als-kind/) kijkt zie je een uitleg over wat jouw rechten zijn. Hier kun je dus lezen wat je wel en niet helemaal zelf mag bepalen. Zou je liever meer of minder bij één van je ouders willen wonen? Dan kun je dat met hun bespreken. Als zij er niet uit komen, dan kan een kinderrechter hierover beslissen. Toen ik 14 was wilde ik wat minder bij mijn vader wonen en dat heb ik toen met… Lees verder »

Isa
Isa
7 dagen geleden

Hee lieve Lynn, welkom op het forum! wat goed dat je je vraag hier stelt. Om maar gelijk even eerlijk te zijn, vanaf dat je 18 jaar bent mag je zelf bepalen bij je wilt wonen. Het is een misverstand dat dit mag vanaf dat je 12 jaar bent. Ik kan mij goed voorstellen dat dit niet het berichtje is waar je misschien op hoopte. Ik dacht zelf ook toen ik 12 jaar oud was, nu mag ik zelf bepalen bij wie ik mag wonen. Maar helaas.. dat mocht niet. Uiteindelijk heeft de kinderrechter de omgangsregeling wel veranderd! Wat je… Lees verder »

Stefan
8 dagen geleden

Hallo Lynn.

Fijn dat je dit vraagt. Mijn antwoord is nee. Ik wou dit zelf ook op mijn 12 en ik werd gedwongen, maar hoe gaat het daar thuis? Is er hulp, want ik heb een zaak opgestart en ik hoef tot 1 augustus 2023 niet te gaan.

Groetjes Stefan