Elise (18) in

Ik vind het heel lastig te accepteren dat hun partners in mijn huis komen

Mijn ouders zijn sinds 1.5 jaar uit elkaar. Mijn moeder is na de scheiding meteen gaan daten, en heeft nu ook al 10 maanden een relatie. Mijn vader zit nu ook in een beginnende relatie. Ik ga om de week van mijn vader naar mijn moeder en vind het heel lastig te accepteren dat hun partners in mijn huis komen. Ik vind het vies en voel me er niet meer door thuis. Gedachten als “ hier heeft hij ook gezeten” gaan vaak door mijn hoofd. Het word eigenlijk met de week erger en sinds kort heb ik hierdoor ook last van paniek aanvallen. En geen idee hoe ik hier mee om moet gaan.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Gwyneth
10 dagen geleden

Hoi Elise, wat goed dat je terecht bent gekomen bij Villa Pinedo met je vraag. Ik herken het gevoel het lastig te vinden dat een ouder een nieuwe partner heeft. Voor mij is dat heel erg wennen geweest, juist omdat ik wat ouder was en je dus niet met die nieuwe vriend of vriendin bent opgegroeid. Wat mij heel erg hielp en nog steeds kan helpen is om een momentje samen te zijn met je vader of moeder op het moment dat je weer bij ze bent. Ga even naar je kamer en praat even bij, los van de partner… Lees verder »

Puck
12 dagen geleden

Hey Elise! Wat fijn dat je je vraag stelt op het Forum! ✨ Mijn naam is Puck en mijn ouders zijn gescheiden toen ik 16 jaar oud was. Ik herken mij heel erg in wat jij schrijft. Mijn vader kreeg na de scheiding namelijk ook een nieuwe vriendin en ik moest hier enorm aan wennen. Dat is natuurlijk ook niet gek, want het is een grote verandering waar ook emoties bij kunnen komen kijken. Al vrij snel kwam de vriendin van mijn vader veel bij ons thuis en andersom ook. Ze waren bijna altijd samen, dat vond ik heel irritant… Lees verder »

Puck
12 dagen geleden

Hey Elise! Wat fijn dat je je vraag stelt op het Forum! Mijn naam is Puck en mijn ouders zijn gescheiden toen ik 16 jaar oud was. Ik herken mij heel erg in wat jij schrijft. Mijn vader kreeg na de scheiding namelijk ook een nieuwe vriendin en ik moest hier enorm aan wennen. Dat is natuurlijk ook niet gek, want het is een grote verandering waar ook emoties bij kunnen komen kijken. Al vrij snel kwam de vriendin van mijn vader veel bij ons thuis en andersom ook. Ze waren bijna altijd samen, dat vond ik heel irritant want… Lees verder »

Noa
Noa
12 dagen geleden

Hey lieve Elise, wat fijn dat je het forum hebt gevonden en hier je vraagt stelt! Dat is echt super dapper van je! Wat vervelend om te lezen dat je het lastig vindt om dit te accepteren. Ik kan dit wel heel erg goed begrijpen. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 jaar oud was en eigenlijk hebben mijn beide ouders gelijk een nieuwe relatie gekregen, terwijl ik vooral bezig was met dat ik papa en mama weer samen wilde zien. Toen ze even later ook in mijn huis kwamen vond ik dit helemaal niet fijn en kon ik dit… Lees verder »

Lena
13 dagen geleden

Mijn papa heeft een nieuwe vriendin.
Ze kusse vaak. Ze zijn 1 jaar stiekem verlieft geweest. Aventoe afleiding zoeken zoals buiten .

lena
14 dagen geleden

ja vreselijk mijn vader heeft een nieuw lief ze ware is aan het kussen in de cinema ik heb is een liefdesbriefje gelezen blijf goed voor jezelf zorgen

Bo
Bo
17 dagen geleden

Hey Elise! Super goed dat je ons forum hebt gevonden en je hart lucht! Wennen is het hè, als er ineens vreemde mensen in je huis rondlopen en je je daardoor niet meer zo fijn voelt thuis. Ik herken alles wat je zegt heel erg, zelf vond ik het ook heel moeilijk om ineens samen aan de eettafel te zitten, dezelfde badkamer te gebruiken én ineens niet meer alleen te zijn met je vader of moeder. Het voelt alsof je op je tenen moet lopen en niet meer relaxt thuis kan zijn. Wat mij heel erg heeft geholpen is vooraf… Lees verder »