Sem (12) in

Heeft iemand een soortgelijk iets?

Hey,
Ik heb een laten we zeggen complexe familie. Mn stiefvader is homofobisch, racistisch en bodyshamed veel. Dit heeft invloed op mijn moeder en nu doet zij dit ook. Hij heeft me ooit vertellen dat ik dood kon vallen en mijn moeder koos zijn kant door te zeggen dat ik waarschijnlijk iets had gezegd wat daartoe leidde. Dat deed pijn denk ik. Mijn stiefmoeder is emotioneel niet helemaal stabiel, dit komt mede door mijn halfbroertje. Hij is bijna 4 en luisterd simpelweg gewoon niet. Ik heb een soort hekel aan hem ontwikkeld wat natuurlijk niet oke is. Mijn stiefmoeder maakt mijn leven ook niet leuker laten we maar zeggen. Mijn vader heeft een niertransplantatie gehad, hij heeft diabetes en een burn-out, niet chill voor hem maar hij vind zichzelf snel zielig. Ook hij maakt wel eens onprettige opmerkingen (niet op een seksuele manier) ik heb ook twee stiefzusjes, waarvan de oudste heel graag zoveel mogelijk met me te maken wil hebben en alles Kopieert, zoekt de ander Acceptatie bij haar vader en mijn moeder door mij de hele tijd terecht te wijzen. Over het algemeen wil ik niet zeggen dat ik het makkelijk heb, het had wel altijd erger gekunt. Ik heb nog een veel langer verhaal over rechtzaken en vorige stief vaders allern gaat dit niet passen, zeg me alsjeblieft dat er iemand is met een soortgelijk iets die zich ook nergens thuis voelt en geen idee hoe die zich moet gedragen of uitspreken.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Hella
13 dagen geleden

Wat erg voor je! Ik heb dit thuis zelf niet, maar je kunt altijd met me praten!

Lotte
13 dagen geleden

Hi lieve Sem, wat mega dapper dat jij jouw verhaal durft te delen hier op het forum! Weet dat je hier nooit alleen bent! Wat je vertelt is eigenlijk dat je je zowel bij je moeder als bij je vader thuis niet op je gemak voelt, omdat op beide plekken problemen spelen. Wat een ontzettend naar gevoel moet dat zijn zeg! Zelf herken ik het wel een beetje. Ik heb natuurlijk niet precies hetzelfde meegemaakt als jij, maar wat betreft het vele ‘gedoe’ thuis en het je niet thuis voelen herken ik me er wel heel erg in. Ik kan… Lees verder »

Sem
Sem
12 dagen geleden
Reply to  Lotte

Hai Lotte, Super bedankt voor de reactie 🙂 ik pieker inderdaad ook wel eens vaker over de opmerkingen van mijn stiefvader ook zeg je dat ik misschien eens voor mezelf op zou kunnen komen alleen heb ik dit al best wel vaak geprobeerd en dan ben ik na een uur ruzie degene die sorry zegt zodat het maar voorbij is. Ik voelde me een tijdje verantwoordelijk voor mijn vader toen ik 4 was omdat hij toen bijna dood zou gaan aan nierfalen. Nu vind ik hem eerder een aansteller, ik denk niet dat hij begrijpt dat de mensen in zijn… Lees verder »

Romy
16 dagen geleden

Hoi Sem, Wat knap van je dat je dit durft te delen en dat je hulp bij ons zoekt. Wat ik lees is dat er heftige dingen bij jou thuis gebeuren en dat heeft natuurlijk veel invloed op jou. Laten we eerst beginnen bij jou thuissituatie bij jou mama. 1 ding is zeker en het is niet jou fout als iemand zulke vervelende dingen zegt (zoals jou stiefvader) tegen jou. Jou stiefvader heeft zelf waarschijnlijk dan heel veel dingen waar hij mee zit en het dan op jou afreageert. Dat maakt het niet goed dat hij zo tegen jou praat.… Lees verder »