Gido (15) in

Hoe woon je in twee huizen?

Ouders pas net gescheiden; hoe woon je in twee huizen?

We hebben de afspraak dat ik om de week bij mijn vader en moeder ben. Ze gaan allebei in een ander huis wonen, want het huis waar we (nu nog samen) in woonden is verkocht.

Hebben jullie tips over het verdelen van spullen en bijvoorbeeld het gereis tussen beide ouders?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Roy
Roy
1 maand geleden

hey guido! tof om te zien dat je ons gevonden hebt! het is inderdaad een wat lastige situatie waar je je in bevindt/gaat bevinden binnenkort… ik ging vroeger ook iedere woensdagmiddag en om het andere weekend naar mijn vader, waardoor ik dus ook steeds spullen moest inpakken. één ding; het gaat nooit een leuk klusje worden en je zal er nooit goed in worden. maar dat wilt niet zeggen dat je er niet het beste van kunt maken! in mijn geval had ik gevraagd of zowel mijn vader als mijn moeder kon zorgen dat ik mijn eigen toiletspullen gewoon in… Lees verder »

Vivian
1 maand geleden

Mijn ouders zijn in 2017 gescheiden

Evi
Evi
1 maand geleden

Hoi Gido! Wat goed dat je deze vraagt stelt! Ik was vroeger doordeweeks bij mijn moeder en in het weekend bij mijn vader. Ik vond het om heel eerlijk te zijn altijd zo lastig. Je moest aan alles denken, kleding, toiletspullen, sportkleding, hockeytas, schoolboeken etc. Ik vergat vaak de helft waardoor ik nog vaak op en neer moest. Ik raakte er als kind soms best onrustig van. Een paar tips die je hopelijk verder helpen! -Zoals Nicky al vertelt in de reacties is een lijstje maken enorm handig. Zo kan je alles afstrepen wat je hebt ingepakt en is de… Lees verder »

Maartje
1 maand geleden

Hoi Gido! Super dat je jouw vraag durft te stellen hier! Ik denk dat het misschien wel een van de grootste veranderingen is na de scheiding: Twee huizen, hoe doe je dat? Natuurlijk is het voor iedereen anders. Je zegt dat jij de afspraak hebt dat je de ene week bij je moeder woont en de andere week bij je vader. Dat lijkt me heel redelijk! Je hebt dan een weekje de tijd om echt ‘thuis te zijn’. Ik wisselde vaker in de week waardoor ik vaak het gevoel had dat ik maar aan het ‘logeren’ was. Ik sluit me… Lees verder »

Florine
1 maand geleden

Hee Gido, Ik sluit me helemaal aan bij de goede tips die Nicky heeft gegeven en eerlijk gezegd heb ik daar niet echt iets aan toe te voegen. Wel wil ik graag nog even tegen je zeggen dat ik helemaal begrijp dat je hier mee worstelt, mijn ouders zijn al 12 jaar gescheiden en ik ben er nog steeds niet helemaal uit wat nou handig is! Dit heeft als gevolg dat ik vaak al mijn spullen mee neem, wat natuurlijk eigenlijk helemaal niet nodig is. Toch vind ik het een fijn gevoel geven dat ik mijn lievelingspullen altijd bij me… Lees verder »

Nicky
1 maand geleden

Hi Gido, Wat fijn dat je ons hebt gevonden en dankjewel dat je deze mooie vraag stelt! Je stelt de vraag hoe je het beste in twee huizen kan wonen en met name hoe je dit ook gaat doen met je spullen. Ik vond dit ook altijd best lastig aangezien ik altijd 1x in de twee weken naar mijn vader toe ging in het weekend en dan wil je natuurlijk geen belangrijke spullen vergeten of met een mega grote tas sjouwen, dus bij deze wat tips voor jou die mij heel erg hebben geholpen! – Een lijstje maken in je… Lees verder »

Ava
Ava
1 maand geleden

Ik zou de spullen verdelen als ik jou was. ik ga zelf een nachtje per week naar papa en dan neem ik gewoon een tas mee.

Last edited 1 maand geleden by Ava