Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Hoe vinden jullie de scheiding?

ruben, 9 jaar

Gedachten en gevoelens
hoi, ik ben Ruben. ik heb een vraag aan jullie. hoe vinden jullie het om gescheiden te zijn.
OF

Reacties (3)

Adinda

24 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hoi Ruben,

Wat leuk dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden. Bedoel je trouwens hoe wij het vinden om gescheiden te zijn of gescheiden ouders te hebben?

Zelf ben ik niet gescheiden (ik ben nog maar een student haha ;)) maar heb ik wel gescheiden ouders! In het begin vond ik dat echt heel moeilijk. Ik was super verdrietig dat m’n ouders uit elkaar gingen en vond het ook heel erg wennen. Mijn ouders zijn toen ik 20 jaar was uit elkaar gegaan en ik ben al best snel uit huis gegaan toen. Ik heb dus nooit in 2 huizen tegelijk gewoond, m’n zusje wel en ik weet dat zij dat heel irritant vond. Wel vond ik het heel erg moeilijk dat mijn ouders allebei in nieuwe huizen gingen wonen en dat m’n zusje en ik een beetje tussen m’n ouders in stonden als ze contact met elkaar hadden. Ze bespraken veel met ons, wat wij niet altijd leuk vonden. Ook vond ik het moeilijk toen ze allebei een nieuwe vriend/vriendin kregen. Ik vond het heel raar om m’n ouders met iemand anders samen te zien en moest ook wennen dat er een ‘nieuw’ iemand in ons gezin was.

Het is bijna 5 jaar geleden dat mijn ouders gingen scheiden en nu kan ik er beter mee omgaan. Ik heb heel veel gepraat met mn zusje, vriendinnen en een psycholoog! Dat hielp mij heel erg. Ook heb ik veel geschreven in een schriftje als ik soms boos of verdrietig was. Het is soms nog lastig om evenveel bij m’n vader en moeder te zijn maar ik zie dat m’n ouders nu gelukkiger zijn dan eerst en dat is wel fijn. Ook hebben m’n ouders nu minder ruzie dan eerst en dat is ook heel fijn :).

Hoe zit het bij jou? Zijn jouw ouders ook gescheiden?

Ik hoop dat je wat aan m’n verhaal hebt! En je kan altijd reageren op deze reactie, ik ben ook wel benieuwd hoe het bij jou is!

Heel veel liefs, Adinda

0

Marijn

22 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hoi Ruben, wat goed dat je dit forum hebt gevonden en een vraag stelt! Bedoel je hoe wij het vinden om gescheiden ouders te hebben? Of om zelf gescheiden te zijn? Ik kan alleen antwoord geven op de vraag hoe ik het vind om gescheiden ouders te hebben… Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 jaar was. Dat is nu al een lange tijd geleden, en ik ben er inmiddels wel aan gewend, maar sommige dingen blijven moeilijk. Ik vind het bijvoorbeeld jammer dat ik mijn vader niet zo vaak spreek of zie, en dat mijn moeder alleen is. Ik vond het wel leuk dat ik een nieuwe kamer kreeg bij mijn vader, maar niet leuk dat ik mijn moeder zo miste ’s avonds. Ik vond het heel leuk dat ik een lieve stiefmoeder kreeg, maar was erg verdrietig toen mijn vader ook met mijn stiefmoeder ging scheiden. Ik vond het moeilijk toen mijn vader weer een nieuwe vriendin kreeg, en ik mis soms dat het niet echt voelt alsof we een gezin zijn. Misschien herken je zelf ook dingen hiervan? Hoe vind jij het om gescheiden ouders te hebben? Ik hoop dat je hier wat aan hebt :). Weet in ieder geval dat je niet alleen bent! En dat het soms echt lastig is om gescheiden ouders te hebben, maar dat het ook went. Voor mij hielp het heel erg dat ik er met iemand over kon praten. Een juf op school bijvoorbeeld, een broer of zus, je vader of moeder, of een buddy. Heb jij iemand in je omgeving waarmee je er over kunt praten? Als je hier verder over wilt kletsen kun je reageren op dit berichtje, of een buddy aanvragen via: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/.Liefs, Marijn

0

Isaak

13 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hoi ruben Ik vind het soms wel moelijk gescheiden ouders te hebben ik heb veral veel moeite met de nieuwe vriedin van mijn vader ik woon eigenlijk alleen bij mijn moeder omdat mijn stiefmoeder hele tijd tegen mij schreeuwt dat vind ik wel ingewikkeld dat ik mijn vader zo weinig zie maar ik bekijk ook de positieve dingen dat mijn ouders nu gelukkiger zijn dan ze waren een ding is vaak zeker als je ouders gaan scheiden hebben ze vaak een goede reden

Groeten isaak

0

respond to letter