Juliet (11) in

Hoe moet je er mee omgaan?

Hoe moet je er mee omgaan als je ouders gescheiden zijn

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Myrthe
9 maanden geleden

Hoi Lieve Juliet! Wat ontzettend goed dat je deze vraag hier stelt! En hij sprak me aan omdat ik meteen het gevoel had dat ik op jou vraag wilde reageren. Want vanuit mijn beleving is er geen manier hoe je ermee om ‘moet’ gaan. Het is ontzettend lastig en dat begrijp ik. Maar het belangrijkste is om te doen wat voor jou zelf goed voelt. Dus niet proberen te denken wat papa of mama wil. En dat is echt heel erg lastig. Maar aan jezelf denken is heel erg belangrijk en wat jij fijn vind. En weet ook dat je… Lees verder »

Dagmar
9 maanden geleden

Hoi lieve Juliet! Wat ontzettend dapper en fijn dat je een vraagt stel op het forum van Villa Pinedo. Op dit forum kunnen andere kinderen en jongeren met gescheiden ouders een antwoord geven op je vraag, net zoals ik! Mijn ouders zijn zelf ook gescheiden, al een aantal jaar. Zelf vind ik het ook moeilijk om met gescheiden ouders om te gaan. Wel heb ik een aantal tips voor je hoe het makkelijker wordt om met gescheiden ouders om te gaan. Wat ikzelf altijd fijn vond is om mijn gevoelens op te schrijven. Hierdoor konden de gevoelens even uit mijn… Lees verder »

Amber
9 maanden geleden

Hee Juliet, wat fijn dat je het platform gevonden hebt om je vraag te stellen! Ik begrijp goed dat je je afvraagt hoe je met de scheiding van je ouders om moet gaan. Alleen is dit een vraag die geen kort makkelijk antwoord heeft. Toen mijn ouders bijvoorbeeld gingen scheiden was ik in het begin heel boos en verdrietig en later begreep ik meer waarom ze gingen scheiden en hoe het allemaal in elkaar stak. Wat ik je zou willen meegeven is om er vooral open over proberen te praten, met je ouders of broers/zussen, andere familie of misschien met… Lees verder »