Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Hoe moet je er mee omgaan?

Juliet, 11 jaar

Gedachten en gevoelens
Hoe moet je er mee omgaan als je ouders gescheiden zijn
OF

Reacties (3)

Amber

21 jaar

ongeveer 1 jaar geleden

Hee Juliet, wat fijn dat je het platform gevonden hebt om je vraag te stellen! Ik begrijp goed dat je je afvraagt hoe je met de scheiding van je ouders om moet gaan. Alleen is dit een vraag die geen kort makkelijk antwoord heeft. Toen mijn ouders bijvoorbeeld gingen scheiden was ik in het begin heel boos en verdrietig en later begreep ik meer waarom ze gingen scheiden en hoe het allemaal in elkaar stak. Wat ik je zou willen meegeven is om er vooral open over proberen te praten, met je ouders of broers/zussen, andere familie of misschien met vrienden of op school. Wie jij ook maar fijn vindt om het mee te delen! :)

Ook mogen al je gevoelens er zijn, het is logisch dat je je misschien boos of verdrietig voelt of onbegrepen. Laat die gevoelens er ook zijn ❤️ wat mij heeft geholpen toen mijn ouders uit elkaar waren was ook afleiding zoeken door leuke dingen te doen. Zo hoef je niet alleen maar de hele tijd aan de scheiding te denken en dat kan je iets vrolijker laten voelen. Wat vind jij leuk om te doen?

Hopelijk heb je iets aan de tips. Je mag altijd hieronder reageren of nieuwe vragen stellen op het forum, dan reageer ik ook daarop

Groetjes Amber

0

Dagmar

22 jaar

ongeveer 1 jaar geleden

Hoi lieve Juliet!

Wat ontzettend dapper en fijn dat je een vraagt stel op het forum van Villa Pinedo. Op dit forum kunnen andere kinderen en jongeren met gescheiden ouders een antwoord geven op je vraag, net zoals ik! Mijn ouders zijn zelf ook gescheiden, al een aantal jaar. Zelf vind ik het ook moeilijk om met gescheiden ouders om te gaan. Wel heb ik een aantal tips voor je hoe het makkelijker wordt om met gescheiden ouders om te gaan.

Wat ikzelf altijd fijn vond is om mijn gevoelens op te schrijven. Hierdoor konden de gevoelens even uit mijn hoofd door het op papier te zetten. Daarnaast vond ik het ook altijd fijn om muziek te luisteren als afleiding of om lekker te gaan sporten! Wat ook helpt is om erover te praten, misschien wil je dit niet met je ouders maar je kan ook een buddy aanvragen bij Villa Pinedo. Een buddy is iemand die ook gescheiden ouders heeft en daarover met jou wilt praten! Via deze link kan je een buddy aanvragen: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Ik wens je veel liefde en kracht toe!

Liefs, Dagmar

0

Myrthe

24 jaar

ongeveer 1 jaar geleden

Hoi Lieve Juliet!

Wat ontzettend goed dat je deze vraag hier stelt! En hij sprak me aan omdat ik meteen het gevoel had dat ik op jou vraag wilde reageren. Want vanuit mijn beleving is er geen manier hoe je ermee om 'moet' gaan. Het is ontzettend lastig en dat begrijp ik. Maar het belangrijkste is om te doen wat voor jou zelf goed voelt. Dus niet proberen te denken wat papa of mama wil. En dat is echt heel erg lastig. Maar aan jezelf denken is heel erg belangrijk en wat jij fijn vind. En weet ook dat je dit niet alleen hoeft te doen. Je kunt daar met mensen over praten, dat lucht enorm op. Je kan er met een van je ouders over praten, je juf op school, een goede vriendin of iemand anders waarbij je je prettig voelt. Ga er vooral niet zelf mee zitten, maar deel het zodat je het erover kunt hebben. Zelf vond ik het ook onwijs lastig toen ik 11 jaar oud was. Wat ik toen de tijd veel deed was (buiten) spelen met mijn vriendjes en vriendinnetjes of sporten. Dus als je ergens mee zit, loop gerust naar iemand toe om advies te vragen of gewoon heel even je verhaal bij te droppen.

Dus ik denk dat er geen manier is hoe je hier het beste mee om kunt gaan, want dat is voor iedereen verschillend. Maar probeer een manier te vinden die voor jou goed werkt en praat erover met mensen als je ergens mee zit.

Heel veel liefs, Myrthe

0

respond to letter