Zoë (19) in

Het loopt niet meer lekker

Hi allemaal!
Ik zit met een aantal dingen; alleen voelen, situatie met m’n vader/stiefmoeder en soms weet ik het gewoon even niet meer.
Mijn ouders zijn nu bijna 7 jaar uit elkaar en al snel kreeg mijn vader een nieuwe vriendin, sinds een jaar zijn hun getrouwd. In het begin ging het redelijk goed tussen die vriendin en mij, maar na een paar jaar liep het niet lekker meer. Ik kon het niet hebben dat zij en haar dochter mijn vader constant zagen, meer dan ik dus. We zijn een aantal keer op vakantie gegaan met zijn alle en de laatste liep niet bepaald vlekkeloos. Een paar weken geleden hebben we met z’n 4en gezeten om de lucht te klaren zodat ik daar ook rustig kan komen zonder een ongemakkelijk gevoel en dat er normaal gesprekken kunnen worden gevoerd. Vanuit mijn kant gaat dit naar mijn idee redelijk goed, maar ik merk nog geen verschil vanuit hun kant.
Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik “uit mijn vriendengroep gegooid”. Ze vonden mij te negatief, nu begrijp ik wel wat zij bedoelen. Op dit moment heb ik dus eigenlijk niet echt vrienden/vriendinnen. Ik doe geen leuke dingen, en zit grotendeels thuis. Ik wil graag nieuwe mensen ontmoeten, maar weet niet waar of hoe. Als ik het hier met mn vader over heb krijg ik alleen te horen dat dat vervelend is, maar dat hij vroeger altijd vrienden had en nooit gezeik had. Mijn moeder snapt wel dat het vervelend is.

Misschien zijn er mensen die zich hierin herkennen. Zo ja, misschien kunnen we eens een keer praten.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Julia
6 maanden geleden

Lieve Zoë, Wat goed dat je ons hebt gevonden en je verhaal wilt delen! Ik herken heel veel wat je schrijft. Mijn vader had ook kort na de scheiding een nieuwe vriendin. Dat was niet makkelijk, en ik vind dat zelfs nu nog steeds soms moeilijk! Voor mij voelt het soms dat mijn vader een nieuw gezin, en nieuw leven heeft buiten mij. Voelt dat ook zo voor jou? Wat goed van je dat je wel het gesprek hebt durven aan te gaan, en jezelf hebt durven uiten. Je zou misschien het nog een keer kunnen aankaarten, hoe je het… Lees verder »

Maartje
6 maanden geleden

Hi Zoë! Wat goed dat je het forum hebt gezocht en je verhaal hebt durven delen. Het probleem kenbaar maken is al stap 1 en die heb je gezet! Ik herken enorm wat je zegt over de relatie tussen jou en je stiefmoeder. Dit gebeurde ook bij mij met mijn stiefvader… Eerst hadden we een best goede band maar helaas na een paar jaar veranderde dat. Wat zeker een goede zet is geweest, is het bespreken met het gezin en wat goed dat jij je best doet om de omgang met elkaar beter maken! Het voelt natuurlijk wel enorm vervelend… Lees verder »