JD (10) in

Gevoel dat ik anders ben

Hallo mijn naam is Jean-Daniel, mijn ouders gaan scheiden. Soms voel ik me er SUPER kut over, om dat ik dan het gevoel heb dat ik anders ben. Ik ben niet echt een prater, … dat komt soms niet echt handig uit. Soms pieker ik er teveel over. Heeft iemand tips voor mij hoe ik minder kan piekeren?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
bram
3 jaren geleden

he jean-daniel misschien kun je het er met iemand over hebben die ook gescheiden ouders heeft en ook met een psycholoog dat doe ik ook en dat helpt heel erg.

Noor
3 jaren geleden

hoi Jean- Daniel wat erg dat je ouders gaan scheiden en het is ook gewoon Kut je hebt verteld dat je niet echt een prater bent maar misschien helpt schrijven wel en dan hoef je het niet te vertellen maar dan kan je wel je gevoelens kwijt en je vertelde ook nog dat je het gevoel hebt dat je anders bent je bent en zult nooit anders dan de rest zijn jij bent jij en daar kan echt niemand wat aan doen en ik snap dat je wel vaak aan het piekeren bent en dat is ook best vervelend en… Lees verder »

Jean-Daniel
3 jaren geleden
Reply to  Noor

bedankt voor de reactie noor, wist je dat op mijn school ook iemand noor heet. ik ben al begonnen met opschrijven en dat werkt heel goed!

Vera
3 jaren geleden

Hoi Jean-Daniel, ik vind het mega goed van je dat je je vraag hier hebt gesteld! Ik kan me goed voorstellen dat je je rot voelt om de scheiding van je ouders. Zelf vond ik het ook echt super stom en zat het vaker tegen, dan dat het mee zat. Ik was zelf vroeger ook absoluut geen prater en als iemand er over vroeg dan wilde ik het gewoon niet vertellen of durfde ik dat niet. Ik piekerde inderdaad ook heel veel, zoals jij ook aangeeft. Wat mij toen heeft geholpen is het op te schrijven in een boekje. Die… Lees verder »

Jean-Daniel
3 jaren geleden
Reply to  Vera

Hoi Vera, ik ben inderdaad al begonnen met schrijven in een logboek. Er komen dan heel veel emoties los. De emotie stroomt dan via de pen naar het blad, maar aan mijzelf is dan niks te zien.

Vera
3 jaren geleden
Reply to  Jean-Daniel

Wat fijn om te horen Jean-Daniel! De emoties krijgen dan een plekje. Soms hoef je dat niet altijd zichtbaar te zijn aan jou, dat is helemaal oké.

Nicolien
3 jaren geleden

Hey Jean-Daniel, Goed dat je je vraag op het Forum hebt gesteld, ondanks dat je niet echt een prater bent! Vervelend dat je ouders gaan scheiden, heel logisch dat je je hier soms super kut over voelt! Mijn ouders zijn ook gescheiden en zeker in het begin vond ik dat soms ook echt ruk. Vervelend ook dat dat je het gevoel geeft dat je anders bent, heb je wel vrienden of klasgenoten die ook gescheiden ouders hebben? Ik kan je in ieder geval verzekeren dat er bij Villa Pinedo heel veel kinderen en jongeren zijn die ook allemaal gescheiden ouders… Lees verder »

Jean-Daniel
3 jaren geleden
Reply to  Nicolien

Bedankt voor jullie reactie. Ik vind het heel leuk om de comments te lezen. Ik hoop dat jullie nog veel andere kinderen kunnen helpen met deze leuke en aardige woorden. Groet, Jean-Daniel.