Emily (14) in

Depressie

Hoi hoi, ik ben Emily.

Ik heb een best wel irritante en moeilijke jeugd (ik ben er nog niet vanaf). omdat het zo zwaar is met mijn moeder in Friesland, wonen in Brabant (met vader en stiefmoeder) en mijn eigen leven (kwa school, vrienden etc.)
Heb ik bijna zelfmoord gepleegd, ik heb het al een keer eerder gehad wanneer ik bij mijn moeder was.

Kan iemand me helpen om uit die depressie te komen? Of tips voor me.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicolien
10 dagen geleden

Hey Emily, Wat knap dat je deze vraag hebt gesteld op het Forum! Ik kan me voorstellen dat het best lastig is om te praten/schrijven over je bijna zelfmoord, dus super goed dat je dat toch hebt gedaan!. Wat naar dat je zo’n moeilijke jeugd hebt en je zo slecht voelt dat je (bijna) dood wilde. Heb je die gedachtes en gevoelens over zelfmoord nog steeds? Nadat mijn ouders gescheiden waren zijn ze ook een stuk uit elkaar gaan wonen, ik kan me goed voorstellen dat het de situatie allemaal niet makkelijker maakt dat je moeder in Friesland woont en… Lees verder »

Emily
10 dagen geleden
Reply to  Nicolien

hoi Nicolien,

Bedankt voor je bericht.
Ik heb er soms nog wel gedachten over, soms kan ik het inhouden en dat gevoel in controle te houden.
Alleen soms gaat dat mis.

Ik deel het met een vriendin van mij, mijn kinderpsycholoog en mijn vader + bonusmoeder.

Het was een groote stap om het tegen iemand te vertellen, want toen ik nog bij mijn moeder woonde had ik er ook last van. Alleen omdat ik nog jong was, wist ik niet wat dat gevoel was.

Groetjes Emily

Nicolien
8 dagen geleden
Reply to  Emily

Hey Emily,

Wat knap dat je dat soms kan inhouden en controle kan krijgen over dat gevoel!

Begrijpelijk dat dat niet altijd lukt, maar wel vervelend. Wat doe je dan op zo’n moment?
Weet in ieder geval dat je ook altijd kan bellen of chatten met 113 zelfmoordpreventie in zo’n geval.

Super goed ook dat je het al deelt met een vriendin, je psycholoog en je vader en bonusmoeder!
Ik kan me goed voorstellen dat dat een grote stap was geweest ja, je mag trots op jezelf zijn dat je die stap toch genomen hebt!

Groetjes,
Nicolien

Emily
7 dagen geleden
Reply to  Nicolien

Hoi Nicolien,

Ik probeer me rustig te houden en ik kijk dan naar een video op TikTok waarin mijn favoriete Youtubers positieve dingen zeggen zoals “you can never give up, think about the fact that your gonna make it”.

Ik ben heel erg blij dat ik hier naar toe kan appen. Heel erg bedankt.

Groetjes
Emily

Naomi
11 dagen geleden

Lieve Emily, Ik vind het heel knap dat je open bent over hoe het met je gaat en dat je naar dit forum bent gekomen! Wat rot voor je dat je je depressief voelt en zelfmoord gedachten hebt. Ik kan me voorstellen hoe zwaar dat voor je is. Zelf heb ik ook last van depressies en deze gedachten. Helaas is er geen kant en klare oplossing. Wel zijn er wat dingetjes die mij helpen: Erover praten: dit klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar het heeft mij erg geholpen. Eerst droeg ik alles alleen en merkte ik dat ik… Lees verder »

Floor
Floor
12 dagen geleden

Lieve Emily, Bedankt voor jouw vraag op het forum en wat fijn dat je ons gevonden hebt! Je schrijft dat jij je depressief voelt en aan zelfmoord denkt. Dat lijkt me niet makkelijk om te dragen. Ik wil je laten weten dat je niet alleen bent <3 Onze Buddy’s gaan hun best doen om jou zo snel mogelijk een luisterend oor te bieden en jou te steunen in deze situatie, maar voor nu wil ik alvast twee andere websites met je delen. Hier kun je direct terecht als je het gevoel hebt wat steun te kunnen gebruiken: https://www.113.nl/ https://www.kindertelefoon.nl/ Ik… Lees verder »