Naomi (19) in

Contactbreuk met vader

Hey allemaal!

Mijn ouders zijn al jaren gescheiden, een groot deel van die jaren heb ik al geen contact meer met mijn vader. Ik heb het contact zelf verbroken door hoe het vroeger thuis met hem was. Over het algemeen respecteert hij de contactbreuk, dat vind ik fijn. Echter krijg ik nog wel cadeautjes van hem op feestdagen en mijn verjaardag. Ik heb al meermaals aangegeven dat ik dit niet wil. Ik voel me namelijk opgelaten om cadeaus te krijgen van iemand waar ik geen contact mee wil en voel me eigenlijk ook niet gehoord in mijn behoefte als hij dit wel doet. Ook zit ik daardoor steeds in tweestrijd: zal ik niks van me laten horen of hem juist wel bedanken (Maar daarmee misschien het verkeerde signaal afgeven). Hebben jullie tips over hoe ik dit in het vervolg zou kunnen aanpakken? Ik hoor het graag!

Met liefs,
Naomi

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Daphne
8 dagen geleden

Hey Lieve Naomi! Wat fijn en dapper dat je een vraagt stelt op het forum van Villa Pinedo. Ik herken je situatie heel goed maar dan nét iets anders. Ik had in mijn verhaal geen contact met mijn moeder (nu is dat weer hersteld) en in plaats van kado’s was het in mijn geval met appjes en berichtjes. Het dilemma wat je beschrijft is zo dubbel, aan de ene kant wil je aardig blijven maar aan de andere kant heb je wel je grenzen duidelijk aangegeven. Nu lees ik in je verhaal dat je wel al eens hebt aangegeven, dat… Lees verder »

Candice
11 dagen geleden

Hoi Naomi, Toevallig heb ik in diezelfde situatie gezeten. Ik had ook het contact verbroken met mijn vader toen ik een tiener was. Ik kreeg echter nog wel cadeautjes op mijn verjaardag. In het begin wilde ik daar ook niks van weten, maar mijn moeder gaf aan dat ik de cadeautjes gewoon moest aannemen. Ik bedankte hem in het begin daar niet voor, omdat ik bang was om verkeerde signalen te geven. Nu als ik een cadeau krijg dan bel ik wel om te bedanken en laat hij mij verder met rust. Maar het advies wat ik jou zou willen… Lees verder »