jayden (12) in

Allemaal mijn schuld

Hoi, ik ben Jayden.
Mijn ouders zijn nu 9 maanden gescheiden, maar ik heb het heel erg moeilijk. In het begin dacht ik wel dat het over zou gaan, maar niets is minder waar. Ik koppel steeds terug naar de tijd dat mijn ouders nog bij elkaar waren, en word daar heel verdrietig om. Want ik weet best dat het nooit meer zal zijn zoals toen. Ik slaap al maanden nauwelijks en denk elke keer dat het allemaal aan mij lag dat mijn ouders zijn gaan scheiden. Er is niemand die mij hierbij kan helpen. Daarnaast verslechtert de band tussen mij, mijn vader, moeder en zusje. Ik begin me aan alles te irriteren en voel me dan zo verdrietig, want ‘het is allemaal mijn schuld’…
Wat moet ik doen om mijn zorgen te vergeten en wat vrolijker te worden?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mica
4 maanden geleden

Hey Jaden! Toen mijn ouders een tijdje zijn gescheiden waren had ik hetzelfde. Probeer er meet een vriend of vriendin over te praten die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt, en als je je er oké bij voelt probeer er met je ouders over te praten, want dat lucht erg op! We staan allemaal achter je!❤️

Jayden
3 maanden geleden
Reply to  Mica

Hoi Mica, super bedankt voor je reactie, ik voel me hierdoor een stuk fijner, omdat ik nu weet dat er een plek is waar ik me niet schuldig hoef te voelen.

Michelle
4 maanden geleden

Hoi Jayden, wat fijn dat je contact met ons opneemt! En wat vervelend om te horen dat je je zo voelt! Het is heel normaal om terug te denken aan de tijden waar je ouders nog bij elkaar waren en om je daar verdrietig om te voelen. Het heeft veel tijd nodig om te wennen aan zo’n nieuwe situatie. Ik heb hier zelf ook moeite mee gehad, maar doordat ik veel dingen besprak met mijn broertjes en ook met mijn ouders, lukte het steeds beter om te wennen aan de situatie en het een plekje te geven. Misschien werkt dit… Lees verder »

Jayden
3 maanden geleden
Reply to  Michelle

Hoi Michelle
Wat een goed idee!
Praten met mijn zusje zou mogelijke onenigheid zeker op kunnen lossen! Dankjewel voor het idee!

Vlinder
4 maanden geleden

Hi Jayden, wat onwijs knap van je dat je hier je verhaal durft te delen! Ik kan me heel goed voorstellen hoe je jezelf nu voelt, maar knoop dit goed in je oren; De scheiding van jouw ouders is absoluut NIET jouw schuld, al lijkt dat misschien nu wel. Uiteindelijk is het toch iets tussen jou en je ouders, iets waar jij volledig van buiten staat. Dat je je verdrietig voelt en schuldig snap ik heel erg goed! Aan het idee wennen kan best lastig zijn. Heb je in de tussentijd gevraagd aan een van je ouders wat de reden… Lees verder »

Jayden
3 maanden geleden
Reply to  Vlinder

Hoi Vlinder,
Bedankt voor je reactie, ik heb veel inspiratie gekregen van je verhaal.
Ik hoop echt zeker dat het net zo goed gaat komen als bij jou, dankjewel.

Maartje
4 maanden geleden

Hoi Jayden! Super knap dat je jouw verhaal hier met ons deelt! Ik vind het erg vervelend om te horen dat jij je zo verdrietig voelt.. 🙁 Maar het is echt NIET jouw schuld dat je ouders zijn gaan scheiden. Het is iets tussen jouw vader en jouw moeder en daar staan hun kinderen echt los van. Ik herken het schuldgevoel wel! Ik was net zo oud als jij toen mijn ouders gingen scheiden en ik snapte het echt niet, ik had het ook niet aan zien komen en ik voelde me ook ontzettend schuldig. Heb je ooit gevraagd aan… Lees verder »

Jayden
3 maanden geleden
Reply to  Maartje

Hoi Maartje
Dankjewel voor je reactie, na een goed gesprek heb ik inderdaad wat meer rust gevonden. Fijn! Ik slaap al weer wat beter.

Maartje
3 maanden geleden
Reply to  Jayden

Hoi Jayden!
Wat goed dat je een gesprek bent aangegaan en dat het je wat meer rust gaf! Gelukkig slaap je ook wat beter. Geef het allemaal tijd, want dat kost het helaas veel maar dan gaat het uiteindelijk allemaal wat beter.
Liefs,
Maartje