Emely (12) in

Zelf kiezen bij wie je woont

hai, ik had gehoord dat je als je een bepaalde leeftijd hebt dat je dan zelf mag kiezen bij welke ouder je wilt wonen (ik heb mijn keuze ondertussen gemaakt) ik zou graag willen weten welke leeftijd dit is.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Saar
11 maanden geleden

Hey lieve Emely, bedankt voor je vraag en fijn dat je het forum hebt gevonden. Je stelt een hele goede vraag Emely. Vaak wordt er verteld dat je op je 12e of 16e mag kiezen bij wie je gaat wonen. Ook ik heb dit vaak gehoord. Dit is helaas niet waar. Wat wel zo is: Als je 12 bent mag jij aangeven wat jij het liefste zou willen. Jouw ouders moeten jouw mening meenemen, maar zij moeten zelf de beslissing maken. Als er een rechter bij betrokken is, moet de rechter ook luisteren naar jouw mening. Hij/zij maakt daarna de… Lees verder »

Dagmar
11 maanden geleden

Hey Emely! Wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en hier een vraag hebt gesteld! Ik herken je vraag heel erg goed, dit heb ik ook wel eens gehoord en zelf wilde ik dit vroeger ook weten. Eigenlijk mag je pas zelf helemaal kiezen als je 18 jaar of ouder bent. Dan ben je officieel volwassen en mogen je ouders niet meer voor jou kiezen. Tot die tijd mogen zij dat wel. Maar als je ouders er niet uit komen rondom de scheiding, dan moeten zij naar de Kinderrechter. De Kinderrechter gaat dan kijken waar en… Lees verder »

Mijs
11 maanden geleden

Hi Emely, Officieel is dit vanaf 18 jaar pas. Dan ben je volgens de wet volwassen en mag je dus zelf bepalen waar je wil wonen. Tot die tijd bepalen je ouders het. Als je ouders er samen niet uitkomen, kan er een rechtzaak aan te pas komen en kinderen vanaf 12 hebben dan wel een beetje inspraak. Maar alsnog beslissen de ouders met de rechter het. Je kan natuurlijk wel gewoon met je ouders bespreken dat je een voorkeur hebt en waarom. Ze zullen uiteindelijk jou gelukkig willen zien en de beste situatie voor jou creëren. Het is natuurlijk… Lees verder »