Iris (13) in

Zelf al beslissen

Hoi ik Iris en ik van 13 jaar. Ik heb gescheiden ouders sinds ik 6 ben. En ga om de week naar mijn vader en moeder. En dat is best irritant. Want ik kan het niet zo goed vinden met mijn vader. Hij schreeuwt vaak en soms ben ik bang dat hij me iets aan wil doen. Kan ik zelf al beslissen of ik om het weekend naar mijn vader mag?
Ps: er valt niet met mijn vader een normaal gesprek hier over te voeren

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elien
11 maanden geleden

Hoi Iris Wat goed dat je ons forum hebt gevonden. Ik herken de situatie waar je inzit wel een beetje. Ik kon het na de scheiding van mijn ouders ook niet zo goed vinden met mijn vader. We hadden vaak ruzie en wou heel graag bij mijn mama gaan wonen. Ik had het geluk dat ik al oud genoeg was om die beslissing te nemen maar ik wou nog wel altijd terug een goede band met mijn vader. Voor mij hielp het om mijn gevoelens op te schrijven. Ik gaf die brieven dan aan mijn vader waardoor hij beter kon… Lees verder »

Stan
11 maanden geleden

Lieve Iris, Bedankt voor je reactie op ons forum en wat supergoed dat je ons gevonden hebt. Het doet mij pijn om te horen dat je niet meer naar je vader wil omdat je het niet zo goed met hem kan vinden.  Ik heb niet exact hetzelfde meegemaakt als jij, maar ik herken wel delen van wat jij zegt. Ik kon namelijk lange tijd niet zo goed met mijn moeder. Dat kwam niet omdat ik bang voor haar was, maar wel omdat zij altijd erg schreeuwde en harde straffen kon uitdelen. Af en toe werd mijn moeder erg boos om… Lees verder »

Quinty
11 maanden geleden

Hoi lieve Iris,  Wat rot dat je je niet veilig voelt bij je vader en dat je de verdeling van de scheiding niet fijn vindt. Ik snap dat je dus wil beslissen waar je heen gaat. Maar ik kan me ook voorstellen dat je het misschien lastig vindt om dat te regelen, zeker als je vader niet luistert.  Officieel mag je pas beslissen waar je woont wanneer je 18 bent. Maar jouw mening geven aan je ouders, mag natuurlijk altijd. Ik kan je voor de rest niet helpen qua rechten, maar misschien heb je iets aan hoe het bij mij… Lees verder »

Iris
11 maanden geleden

Lieve Iris, Wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en je hier jouw verhaal met ons wil delen. Dankjewel daarvoor! Ik kan mij heel goed vinden in wat jij vertelt. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 jaar oud was. Door de rechter werd besloten dat ik om het weekend op zaterdag naar mijn vader zou gaan. Ik kon niet goed met mijn vader praten en hij werd vaak boos. Hierdoor wilde ik niet graag naar hem toe en was ik soms zelfs wat bang. Ik voelde mij precies zoals jij het beschrijft. Ik kan mij… Lees verder »

Thalia
11 maanden geleden

Hoi Iris, Fijn dat je ons Forum hebt gevonden om jouw vraag te stellen! Wat vervelend dat je het niet zo goed kan vinden met je vader en je je soms niet veilig voelt. Ik kan me voorstellen dat het dan niet fijn is om steeds naar je vader te gaan. Toen ik 13 was, waren mijn ouders net gescheiden en hadden zij samen met de rechter afgesproken dat ik om het weekend naar mijn vader toe zou gaan. Daar zijn wij toen van af geweken omdat ik niet naar mijn vader toe wilde. De band met mijn moeder was… Lees verder »