Anoniem (15) in

Woonsituatie

Mijn probleem is da tik niet kan kiezen dit is mijn situatie: mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 was dus al best wel een tijdje.Maar nu willen mijn ouders dat ik een soort van ga kiezen of meer bij mijn moeder wonen of meer bij mijn vader. Bij mijn moeder woon ik met mijn zus. Bij mijn woont ik met mijn vader, zijn vriendin, mijn half broertje. Het appartement waar we nu wonen is erg klein maar we gaan binnen kort verhuizen. Ik ben echt een vaderskind en heb altijd al een betere band gehad met mijn vader dan met mijn moeder () maar ik vind de keuze gewoon lastig want ik hou wel van mijn moeder en ook van mijn vader maar zijn vriendin ik weet niet of zij mij wel leuk vind en of zij dat überhaupt wel wilt, en ik ben dan bang dat alle aandacht naar mijn half broertje zal gaan. Mijn zus blijft sowieso bij mijn moeder wonen.
Ik weet niet wat ik wil, wat kan ik het beste kiezen?
Lieve groet X

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anouk
1 jaar geleden

Hi Anoniem, Wat een lastige maar ook herkenbare situatie. Heel goed dat je deze vraag stelt. Wat is precies de reden dat je moet kiezen? En wat zou jij stiekem wel echt liever willen? Wat heel moeilijk is, is dat jij het idee kan krijgen dat je ook kiest tussen welke ouder jij leuker of liever vindt, terwijl dit er eigenlijk los van staat. Je kiest alleen voor de woonsituatie die voor jou prettiger is. Jouw ouders vragen zelf of jij een keuze kunt maken, dus dan kunnen ze ook niet beledigd zijn als jij daadwerkelijk een voorkeur uitspreekt. Maar… Lees verder »

Dieuwertje
1 jaar geleden

Hoi lieve Anoniem! Wat een lastige situatie waar je nu in zit, maar wat fijn dat je hier je vraag hebt gesteld! Mijn ouders gingen scheiden toen ik 14 was, en mijn broers en ik gingen de ene week naar mijn moeder en de andere naar mijn vader. Dit hebben we heel lang zo gedaan, totdat ik 20 was! Ik ging toen het huis uit omdat ik ging studeren, maar mijn broers woonden nog wel thuis. Zij vonden het, net als ik toen ik nog thuis woonde, best vervelend worden om steeds hun spullen heen en weer te slepen. Mijn… Lees verder »