Jessica (14) in

Wisselen van ouder

Is het illegaal om van ouder te wisselen als Nederland in lockdown gaat?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jesse
2 maanden geleden

Hoi Jessica, Een goede vraag waar wel meer kinderen over nadenken heb ik het idee! Ik heb het even voor je opgezocht. Je mag wel van ouders wisselen, maar het liefst voor een langere periode. Mocht je dus naar je vader of je moeder gaan, blijf hier dan een aantal dagen of een week als dat mogelijk is. Mochten een van je ouders ineens te maken krijgen met verhoging/koorts ga dan niet heen is het advies. Het is ook zeker geen slecht idee om dit met je ouders te bespreken. Zo zijn zij zich er ook van bewust dat je… Lees verder »

Dieuwertje
2 maanden geleden

Hoi lieve Jessica! Wat fijn dat je hier je vraag hebt gesteld. Ik begrijp heel goed dat de situatie rondom corona nu heel verwarrend is, vooral met gescheiden ouders en het wisselen tussen ouders! Ik woon zelf niet meer thuis maar ik vind het ook al lastig om te bedenken of ik nu wel of niet allebei mijn ouders gewoon kan bezoeken. Er zijn vanuit de regering geen regels bedacht voor kinderen met gescheiden ouders, en of ze nu wel of niet mogen wisselen. Het is dus ook zeker niet illegaal! Het lijkt mij ook juist fijn om gewoon te… Lees verder »

Lily
2 maanden geleden

Hoi Jessica,

Maak je geen zorgen, het is hartstikke legaal om van ouder te wisselen tijdens lockdown, tenzij de ouder waar je heen wilt symptomen laat zien, of jij misschien zelf het virus hebt.

Veel groetjes!
Lily