Merel (17) in

Wat moeten mijn zusje en ik met deze situatie?

Mijn ouders zijn al 8 jaar uit elkaar. Zij liggen al jaren in scheiding en lijken hier niet uit te komen. Mijn moeder laat hierover weinig weten, zij zegt dat ouders kinderen niet mogen belasten met hun persoonlijke emoties en hun waarheid over de ander. Zij wil dat wij ons daar niet zorgen over hoeven te maken, zodat wij ons op ons eigen leven kunnen richten.
Mijn vader, heeft ook weinig losgelaten, maar maakt soms wel dubbelzinnige opmerkingen of grapjes, waarin zijn afkeuring naar mijn moeder duidelijk te horen is. Mijn vader heeft deze maand besloten dat ik en mijn zusje er recht op hebben te weten wat er allemaal speelt. Dat wij de waarheid moeten weten.
De dingen die hij vertelt over mijn moeder zijn heel erg naar om te horen. Wij kennen ons moeder als een hele lieve zorgzame moeder, hij omschrijft haar als de duivel. Dit maakt dat ik ga twijfelen over mijn moeder, en of zij wel oprecht is naar ons.
Mijn vader zijn ouders hebben een gelijke scheiding gehad. Mijn vader heeft er op 18 jarige leeftijd voor gekozen, geen contact meer te willen met zijn moeder. De zus van mijn vader heeft dezelfde keuze gemaakt. De zus van mijn vader is ook gescheiden. Haar kinderen hebben vanaf jonge leeftijd geen contact meer met de vader. Is dit een patroon? Wat moeten mijn zusje en ik met deze situatie?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Renske
3 maanden geleden

Hey Merel, wat naar om te horen dat je vader zulke vervelende dingen over je moeder zegt en dat je daardoor gaat twijfelen aan je moeder. Ik herken dit goed. Mijn vader heeft zijn eigen waarheid en het is voor mij iedere keer weer hard werken om niet te gaan twijfelen door alles wat hij over mij en andere mensen zegt. Weet dat jouw eigen ervaring met je moeder de enige is die telt. Als jij je goed voelt bij je moeder, dan is dat niet zomaar. Je vader heeft misschien een andere relatie met je moeder dan jij. Ze… Lees verder »

Bente
3 maanden geleden

Hey Merel,  Wat een vragen kunnen er toch in ons hoofd komen hè, na een scheiding. Er gebeurt zo veel en als kind is het moeilijk goed te begrijpen hoe alles nu precies zit.   Jij vertelt dat jouw ouders allebei niet zo veel loslaten over de situatie. Je moeder praat bewust niet negatief over je vader, je vader maakt wel af en toe dubbelzinnige opmerkingen of grapjes. Hij kan dingen zeggen die voor jou naar zijn om te horen en door wat hij zegt ben je gaan twijfelen over of je moeder wel oprecht is.  Mijn ouders zeiden allebei… Lees verder »

Farah
4 maanden geleden

Hey Merel,
Wat een vervelende situatie voor jou <3 Voor mij herkenbaar, dat je vader dubbelzinnige opmerkingen maakt waarin je moeder wordt afgekeurd. Dat doet mijn vader ook na de scheiding. Ik probeer hem duidelijk te maken dat dat voor mij niet fijn is om te horen, omdat het wel over mijn moeder gaat. Dit moet ik vaak herhalen want hij blijft het wel doen, maar het helpt mij wel om uit te spreken hoe ik me daarbij voel. Heb je het je vader al eens gezegd dat je het naar vindt om te horen?

Groetjes,
Farah