Sterre (13) in

Wat moet ik doen?

Hallo,

Ik ben Sterre en ik ben 13 jaar. Mijn ouders zijn sinds dat ik bijna 3 was gescheiden. Ik heb er niet zo veel moeite meer mee omdat ik er toch al gewend aan ben. Maar soms is het gewoon moeilijk met kleine dingen. Het is geen vechtscheiding en ze waren ook niet getrouwd, ze zeggen dat ze vrienden zijn maar ze ruziën volgens mij wel veel.

Ik heb aan mijn moeders kant een stiefvader en stiefzus gekregen sinds 6 jaar. Mijn moeder is getrouwd met mijn stiefvader sinds 2 jaar. Ik heb met mijn stiefvader een hele goede band vind ik. Echter heeft mijn stiefzus met mijn moeder niet zo’n goede band (Heb ik het gevoel). Kan ik daar iets aan doen? Ik heb wel een goede band met mijn stiefzus en ik beschouw haar als een zus.

Ik heb moeite met de regeling van mijn weken. Ik heb meerdere dingen geprobeerd maar ik vind niks echt fijn. Ik hou ook te veel rekening met wat iedereen wil. Mijn stiefzus heeft een regeling gekozen maar ik vind die regeling niet fijn. Maar ik wil wel het liefst meer bij haar zijn.

Ook is dat lastig omdat mijn stiefzus haar ouders wel getrouwd waren en nu geen ‘vrienden’ zijn (vind ik daar denkt mijn stiefzus heel anders over) dus zij hebben een ouderschapsplan met strikte regels/afspraken, dat vindt mijn vader irritant. Hij wil ‘flexibel’ afspraken maken zonder aan mijn stiefzus haar ouders vast te zitten. Ik weet niet wat ik allemaal moet doen, kan iemand me advies geven?

Vriendelijke groet Sterre

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kristel
9 dagen geleden

Hoi sterre, Wat fijn dat je het forum hebt gevonden en je verhaal gedeeld hebt. Ik herken heel veel in jou verhaal. Je schrijft over de band van je stiefzus en jou moeder. Hoe merk je dat de band niet goed is? Misschien is het een leuk en goed idee om iets met z’n drieën te ondernemen bijvoorbeeld een dagje weg, nu met corona kun je bijvoorbeeld naar het bos. Ik heb ook altijd moeite met mijn regeling deze pas ik dan ook regelmatig aan. Uiteindelijk heb ik nu een regeling van om de week. Ik heb echt geleerd voor… Lees verder »

Sterre
8 dagen geleden
Reply to  Kristel

Hoi Kristel,

Bedankt voor het snelle antwoord en wat fijn dat ik advies mag ontvangen. Ik merk dat mijn stiefzus erg boos word op mijn moeder en met mij praat ze naar over mijn moeder soms deed ik mee (vroeger) maar nu vind ik het heel vervelend. Wat een goed idee om met z’n drieën iets te gaan doen ik ga het gelijk voorstellen aan ze. Bedankt voor het advies van mijn regeling ik zal het gaan proberen! En misschien neem ik wel een buddy. Nogmaals bedankt voor het antwoord en advies.