Puck (14) in

Wat kan mijn vriendin doen?

Hallo allemaal,
Ik ben Puck (14). Ik heb een vraag, want mijn vriendin (Marieke (14))zit in een nogal vervelende situatie. Haar vader en moeder hebben iedere dag ruzie. Waar zij en haar broers bij zijn. Haar vader werkte voorheen en haar moeder zorgen voor de kinderen en werkten tussen door ook. Tot haar vader 3 jaar gelden ernstig ziek werd (manisch depressief). Hierdoor kon hij niet meer werken. Toen is haar moeder gaan werken en gaan zorgen voor de kinderen en haar man. Nu haar man iets beter is, gaat hij naar een psycholoog. Waar hij van alles zegt behalve de waarheid. Hierdoor denken ze dat het goed met hem gaat. (wat niet waar is). Haar ouders hebben nu flinken ruzie en haar vader wilt scheiden en dan alles voor zichzelf houden. Hij geeft ook niks meer om zijn kinderen. (Hij heeft namelijk in het bijzijn van zijn kinderen gezegd dat hij meer geeft om de garage met auto’s als om zijn kinderen). Hierdoor willen mijn vriendin en haar broers liever niet meer in de buurt zijn van hun vader. Haar broers zijn 18+ en kunnen zelf bepalen wat ze doen. Of ze bij hun moeder gaan wonen of ergens anders. Alleen zij is nog geen 18 en kan dat dus niet. Ze is bang dat ze niet bij haar moeder mag wonen of dat haar vader er tegen is. En dat haar moeder het misschien niet red met de kosten. Is er misschien iemand die dit herkend of haar kan helpen? Graag zeggen alsjeblieft. Alle hulp kan gebruikt worden. Alvast bedankt.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Emm
Emm
3 dagen geleden

haar vader gaf niks om haar, dus waarom zou hij haar niet willen geven aan haar moeder?
zoiezo denk ik niet dat hij het meent.hij heeft iets aan zijn hoofd,een midlife crisis of zo.
geef hem even de tijd, en als dat niet helpt moet Marieke hem gewoon laten stikken.
lief dat je het opneemt voor je vriendin.je kunt je brief ook sturen naar de Tina,
TopModelMagezine of de Meiden voor beter advies.

Anne
8 dagen geleden

Hoi Puck, Wat goed dat je het forum hebt gevonden en dit verhaal deelt. Ontzettend lief en knap dat jij op deze manier je vriendin Marieke wilt helpen. Wat een fijne vriendin zal jij voor haar zijn. Ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe deze situatie voor haar moet zijn. Maar wat je schrijft over haar ouders die ruzie maken herken ik uit mijn eigen ervaring. Mijn ouders hadden vroeger ook veel ruzie en trokken zich er niet veel van aan als ik erbij was. Ik weet dus hoe het is als je ouders continu ruzie maken en door hun… Lees verder »

Puck
7 dagen geleden
Reply to  Anne

Super bedankt voor je reactie. Ik en mijn vriendin zullen de blog bekijken en kijken of het helpt. Ook zullen we opzoek gaan naar iemand waar ze alles durft tegen te zeggen en die haar kan helpen.

Groetjes Puck & Marieke

Anne
3 dagen geleden
Reply to  Puck

Fijn dat jullie er wat aan hebben! Liefs!

G
G
8 dagen geleden

Hoi puck! wat een goeie vriendin ben jij! je komt goed op voor je vriendin. dit is een hele moeilijke situatie. wat erg voor haar. ikke zit niet in dezelfde situatie. maar ik praat zelf elke week met een psycholoog. dat is makkelijk want dan kan je alles zeggen wat je wil. misschien is dat ook wat voor je vriendin. groetjes en succes!

Puck
7 dagen geleden
Reply to  G

Wat een goed voorstel, hier had ik nog niet over nagedacht. Als jij zegt dat een psycholoog goed helpt zal ik het haar ook voorstellen wie weet helpt het haar.
Super bedankt en jij ook succes.

Groetjes Puck