Anoniem (14 jaar) in

Wat kan ik doen?

Hallo,

Ik woon de helft van de tijd bij mijn moeder en de andere helft bij mijn vader en zijn vriendin. Maar ik zou graag alleen bij mijn moeder gaan wonen omdat ik me bij mijn vader niet thuis voel. Hij wordt ook steeds boos me op me omdat ik “niet mn best doe op school” zelfs als ik een tien haal zegt hij dat het komt omdat hij er avhteraan heeft gezeten en dat ik anders toch wel een “kut cijfer had gehaald” ik heb ook het gevoel dat hij zijn vriendin ver boven mij kiest. Ik durf hier niet met mijn vader over te praten omdat ik bang ben dat hij heel erg boos wordt. Ik durf hier ook niet met mijn moeder over te praten want dan gaat ze (nog) slechter over mijn vader denken en word.ze verdrietig omdat ik het niet fijn heb.
Hebben jullie tips voor mij?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BeauIsabel Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Beau
Beau

Hey Anoniem, Dankjewel voor je bericht :-). Qua tips sluit ik me helemaal aan bij Isabel en denk ik dat je er zo op verschillende manieren aan kunt werken. Voor mij persoonlijk heeft het schrijven van een brief aan mijn ouders geholpen, waarbij ik gevraagd heb de brief te openen toen ik niet thuis was. Je vermijd zo in ieder geval de mogelijke directe boosheid van je vader en kan je vader het eerst laten bezinken voor je met hem gaat praten. Je kunt hem trouwens vragen of hij een brief wil terug wil sturen zodat hij ook meer tijd… Lees verder »

Isabel
Isabel

Lieve Anoniem, Wat goed dat jij hier je vraag stelt. Het lijkt mij ontzettend vervelend dat jij je niet thuis voelt bij je vader. Dat je hier om advies vraagt is een goede stap in de richting naar een fijne oplossing. Ik probeer je nu allereerst te helpen om een oplossing te vinden zodat jij je weer wat meer thuis gaat voelen bij je vader. Ik begrijp heel goed dat de opmerkingen van je vader over jouw schoolwerk ook niet helpen om je bij je vader meer thuis te voelen. Weet dat jij uiteindelijk degene bent die de toetsen en… Lees verder »