Anoniem (16) in

Wat is mijn recht?

Hallo, ik ben net 16 jaar geworden. Ik ben benieuwd of mijn rechten nu veranderd zijn. Bij ons gezin is een voogd betrokken. Zij wil dat ik contact krijg met mijn vader. Binnenkort is er een gesprek tussen mijn vader, de voogd, mijn psycholoog en ikzelf. Daarna wil ik zelf kunnen bepalen of ik wel contact wil blijven onderhouden. Heb ik dat recht? Of kan men mij dwingen tot contact?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Michelle
1 maand geleden

Hoi anoniem, Wat goed dat je een berichtje stuurt op dit forum! Je mag nog niet zelf beslissen over deze dingen, omdat je nog minderjarig bent. De beslissingen worden genomen door jouw voogd. Wel moet er geluisterd worden naar jouw mening en mag je meedenken over hoe je het contact met je vader het beste kunt aanpakken. Hier moet jouw voogd dan ook rekening mee houden. Het belangrijkste is dat je aan je voogd aangeeft wat je wel of niet wil. Jouw voogd zal hier ook rekening mee houden in het maken van haar beslissing en doen wat het beste… Lees verder »

Kevin
1 maand geleden

Lieve Anoniem, Welkom bij Villa Pinedo! Wat fijn dat jij jouw vraag met ons wilt delen. Ik denk graag met je mee! Het is nogal verwarrend al die leeftijden en dingen die dan kunnen veranderen. Bij mij was er niemand die mij vertelde wat ik dan moest of kon doen, dus eigenlijk ging het leven gewoon door. Ik vind het zo ontzettend goed en knap dat jij er wel mee bezig bent!! Op deze site staat de leeftijdsladder (https://www.kinderrechten.nl/jeugd/leeftijdsladder/?age=18-jaar). Hier kun je zien wat er allemaal kan en mag als je 16 wordt. Verder gelden er speciale regels voor het… Lees verder »

Lisa
1 maand geleden

Lieve anoniem, Wat goed dat je dit deelt op het forum! Hoe ouder je wordt, hoe meer inspraak je krijgt. Het is niet zo dat je dingen helemaal zelf mag bepalen, je bent namelijk nog minderjarig. Het is wel heel belangrijk dat jij in het gesprek goed aangeeft wat je graag wilt. Je hebt namelijk zeker wel inspraak en jouw mening doet ertoe. Mijn advies is dus om duidelijk te laten weten wat jouw wensen zijn aan de voogd. Er wordt door de voogd gekeken naar wat voor jou het beste is. Hopelijk heb jij iets aan mijn berichtje. Heel… Lees verder »