Sarah (17) in

Waar wil ik wonen?

Ik heb 2 broertjes en een zusje.
Een jaar geleden gingen mijn ouders officieel uit elkaar. Mijn moeder was 5 jaar vreemdgegaan & dat kwam uit. Ik was echt onwijs kwaad en heb 3 maanden niet tegen mijn moeder gepraat. In die drie maanden moesten wij als kinderen ook kiezen bij wie wij wilde wonen. Ik koos samen met mijn oudste broertje voor mijn vader omdat we boos waren op ma. De jongste 2 mochten zelf niet kiezen dus gingen bij ma. Ik heb heel mijn leven al een slechte band met mijn pa. Heel erg veel ruzie. Bij ons thuis was er nooit veel liefde. Ik kan me niet herinneren dat ik gelukkig thuis was. Toch koos ik voor mijn vader. Ik heb het er echt zo onwijs moeilijk mee gehad. Ik zat gruwelijk slecht in mijn vel (nog steeds) & wist niet meer wat ik aanmoest. Mijn ouders toonde 0,0 inlevingsvermogen en voelde me onwijs eenzaam (nog steeds) 3 maanden na de scheiding kregen beide ouders een nieuwe relatie. Mijn moeder ontmoette een man uit Ede. Daar is zij nu gaan wonen met mijn broertje en zusje, ik vind dat echt heel erg moeilijk en ga er kapot aan. Vooral omdat ik bij mijn vader met z’n nieuwe vriendin niet gelukkig ben & bij mijn ma wel (want de band is heel goed geworden weer). Toch wil ik niet naar Ede gaan want ik raak al mijn vrienden en m’n leven hier kwijt. Maar bij mijn vader blijven wonen is ook geen optie want het word echt alleen maar erger.
Ik ben heel erg beschadigd heel mijn jeugd & ik heb er onwijs veel last van.
Psycholoog heb ik al
Iemand tips?….

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nine
8 dagen geleden

Hi lieve Sarah, Superbedankt voor het delen van jouw verhaal, echt heel dapper dat je dit hier plaatst. Ik herken jouw verhaal heel erg en ik denk dat ik daarin niet de enige ben! Je vertelt over jouw situatie waarin je ouders één jaar geleden gescheiden zijn, dat is nog niet zo lang geleden. Je moeder ging vreemd en daar was je boos over, dat kan ik me echt heel goed voorstellen. Goed om te horen dat je die boosheid dus ook toegelaten hebt, en er daarom voor koos om bij jouw vader te gaan wonen. Wat je vertelt over… Lees verder »

Emie
15 dagen geleden

Hee Sarah, Jeetje, wat een heftig verhaal! En wat naar dat je ouders zo weinig inlevingsvermogen tonen, terwijl zij verantwoordelijk zijn voor hoe je je voelt. Ik snap dat je je dan erg eenzaam voelt… En je kreeg ook weinig tijd om alles te verwerken als ze vlak daarna meteen weer nieuwe relaties hadden, dat moet ook niet makkelijk zijn. Je geeft aan dat je niet naar Ede wilt omdat je waar je nu woont je vrienden en leven hebt. Heel begrijpelijk dat je dat niet wilt opgeven, vrienden zijn belangrijk. Maar wat ook belangrijk is, ben jij. En als… Lees verder »