Sanne (18) in

Waar wil ik wonen?

Hey ik woon nu sinds een jaar bij mijn moeder om meer rust te hebben met maar één plekje. Ik ga 1 keer in de week bij mijn vader eten en soms loop ik nog extra naar binnen. Ik ben de laatste tijd veel aan het nadenken of het de juiste keuze was om bij mijn moeder te gaan wonen. Mijn vader heeft nog 3 kinderen gekregen met zijn nieuwe vrouw, die zijn allemaal 4 en jonger. Bij mijn vader is het dus fysiek drukker. Maar met hem heb ik wel een betere mentale band omdat ik meer op hem lijk, meer mentale rust dus. Nu vraag ik mij af wat de beste optie is met waar ik woon . Ik wil geen van mijn ouders de rug toe keren. Of zou ik er helemaal niet over na moeten denken aangezien ik over een paar jaar waarschijnlijk het huis al uit ben.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Dolores
4 dagen geleden

Lieve Sanne. Ik herken het heel erg wat je zegt. Ik woon nu zelf 2 jaar bij mijn moeder, nadat ik het gevoel kreeg dat ik als een strandbal heen en weer gegooid werd elke week. Ik was altijd de beste maatjes met mijn vader, maar merkte al snel dat hij voor het eerst in mijn leven geheimen voor me hield. (over daten etc.) Ik voelde me snel verdrietig bij hem en maakte de keuze om bij mijn moeder te gaan wonen nadat ik elke keer huilend naar mijn vaders huis ging. Ikzelf lijk mentaal gezien ook meer op mijn… Lees verder »

Jaimy
4 dagen geleden

Haai lieve Sanne, Super dat je de vraag stelt op ons forum 🙂 Het is een moeilijke situatie, omdat je zoals je al zegt niemand de rug toe wilt keren. Maar het gaat wel om waar jij je het fijnste bij voelt. Je bent 18 dus je mag dit nu allemaal zelf bepalen. Je bent volwassen, dus je ouders hoeven dit niet meer te regelen. Dit kan natuurlijk ook lastig zijn, omdat je nu kan doen wat jij wilt. Je ouders kunnen hier het niet mee eens zijn, maar uiteindelijk is het jou beslissing. Het is belangrijk dat je weet… Lees verder »

Hannah
4 dagen geleden

Hallo Sanne, wat goed dat je een berichtje hebt gestuurd! Ik begrijp dat het erg lastig is om een keuze te maken bij wie je gaat wonen en dat dit ook erg verwarrend kan zijn aangezien er zoveel verschillende factoren bij komen zetten. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 7 was waardoor er voor mij werd gekozen waar en wanneer ik bij wie ging wonen. Dat was voor die tijd prima maar toen ik 16 werd had ik een vriend, een bijbaan en een sociaal leven bij mijn moeder thuis en vond ik het erg vermoeiend om om het weekend… Lees verder »