L (19) in

Waar ik in het weekend wil zijn

Hoi!
Binnenkort ga ik op kamers en ik twijfel over waar ik dan in het weekend wil zijn. Afgelopen tijd woonde ik bij mijn moeder en niet meer bij mijn vader. Dit heb ik samen met mijn psycholoog besloten omdat mijn vader er eigenlijk niet voor mij kan zijn op een manier die ik nodig heb. Hier heb ik het met mijn vader over gehad, maar hij zegt dat het vooral goed is voor hem dat ik bij mijn moeder woon (dan hij heeft geen last van mijn “gedoe”) en ziet niet in dat het voor mij ook even beter is. Nu ik op kamers ga wil hij dat ik om het weekend bij hem kom. Eigenlijk zie ik dit niet zo zitten, als ik hem nu een dagje zie weet mijn vader me (onbewust) al vaak op pijnlijke punten te raken en voel ik me weer even een “slecht” kind. Hier werk ik wel aan in therapie, maar die weekenden bij mijn vader lijken me nog te lastig. Liever ga ik elk weekend naar mijn moeder en soms een avond naar mijn vader, maar dat voelt dan zo lullig. Mijn vader en ik houden namelijk echt wel van elkaar, hij is zich alleen totaal niet bewust van hoe zijn acties mij kunnen raken. Het is moeilijk om hier met elkaar over te praten, maar hij doet (op zijn manier) wel zijn best om een goede vader te zijn. Ik twijfel dus over wat ik wil; elk weekend naar mijn moeder wat mijn vader kwetst en onze relatie misschien nog ingewikkelder maakt, of wel weekenden naar mijn vader en dan gewoon dealen met dat dit niet altijd fijn voelt. Zijn er anderen die dit herkennen en tips hebben om hier mee om te gaan?
Thanks!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elien
28 dagen geleden

Hey l Wat goed dat je de weg naar ons forum hebt gevonden. Ik voel heel veel twijfels in je berichtje. Ik herken ook zeker een paar delen van je berichtje. Ik sliep in de week altijd op school en in het weekend wisselde ik elk weekend van papa en mama. Dat vond ik voor mezelf niet fijn. Ik had nood aan een echte plaats waar al mijn spullen waren en waar ik welkom was. Mijn papa is vaak weg voor werk en met mijn papa kan ik niet goed praten zeker als het over gevoelens gaat. Ik heb toen… Lees verder »

Bente
1 maand geleden

Hey L,

Dankjewel voor jouw reacties! We zullen voor je duimen!

Liefs, Bente

Jiska
1 maand geleden

Hoi L, Wat goed dat je villa pinedo hebt gevonden om je vraag te stellen! Ik herken heel erg wat je zegt. Ik woon zelf nu een jaar of 2 op kamers en ga af en toe op een neer naar mijn ouders. Ik heb zelf ook heel erg getwijfeld maar ben nu gegaan voor af en toe een weekend naar mijn moeder en wat vaker een avondje naar mijn vader. Ik heb wel het geluk dat mijn ouders redelijk dichtbij mij en elkaar wonen dus ik kan makkelijk af en toe een avond op en neer. Wat bij mij… Lees verder »

L
L
1 maand geleden
Reply to  Jiska

Hi Jiska, dankjewel voor je reactie! Mijn ouders wonen gelukkig ook niet zo ver weg van elkaar en van mij, het is dus ook wel goed te doen om alleen een avond naar mijn vader te gaan dus dat is fijn :). Ik zal proberen aan mijn ouders uit te leggen hoe het voor mij voelt, als ze dat weten kunnen we samen een planning maken en misschien hebben ze er dan zelf ook nog wel goede ideeën over!

Bente
1 maand geleden

Hey L, Goed dat je je verhaal met ons deelt! Volgens mij ben je erg aan het twijfelen waar je goed aan doet. Aan alles zitten voordelen en nadelen. Zulke dilemma’s zijn lastig he. Ik heb niet in dezelfde situatie gezeten als jij, maar herken wel het gevoel en twijfels in het maken van dat soort keuzes. Toen ik op kamers ging, ging ik ieder weekend naar huis. Ik bekeek per weekend waar ik naartoe ging. Soms een heel weekend bij een van beide en soms sliep ik in één weekend een nachtje bij papa en een nachtje bij mama.… Lees verder »

L
L
1 maand geleden
Reply to  Bente

Hi Bente, bedankt voor je berichtje! Duidelijke afspraken maken is best een goed idee, allebei mijn ouders tevreden houden en niemand kwetsen kost mij inderdaad ook veel energie dus ik denk dat een planning daar ook wel voor helpt, dan hoef ik daar niet steeds over na te blijven denken. En je hebt ook wel gelijk dat ik eigenlijk al wel weet wat nu het beste voelt :), ik zal mijn psycholoog vragen of ze mee kan denken over hoe ik het daar het beste met mijn vader over kan hebben!

Roos
Roos
1 maand geleden

hi L Ik snap heel erg wat je bedoelt. Ik zit niet op kamers, maar ik ken je gevoel wel. Mijn vader deed me ook vaak pijn, uiteindelijk heb ik besloten bij mijn moeder te gaan wonen, ondanks dat hij het liever niet had. Ik zei tegen hem dat ik het moeilijk vind als hij dingen zegt die me pijn doen. Ik heb ook gezegd dat ik van hem hield, en dat dit even het beste was. Na een maand nam ik contact met hem op. We zijn toen samen gaan eten. Hij zei dat hij begreep wat hij soms… Lees verder »

L
L
1 maand geleden
Reply to  Roos

Hoi Roos, dankjewel! Oh ja, even afstand nemen kan soms juist wel helpen om daarna weer beter verder te kunnen. Ik ga proberen het daar met hem over te hebben en inderdaad benadrukken dat dit even beter is en ik wel van hem houdt