knuffel diertje (9 jaar) in

Vraagje

is het slim om meteen tegen al je vriendinnen of vrienden te zeggen dat ze gaan scheiden?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Iemand die je helpt!
Iemand die je helpt!
3 jaren geleden

Vertel het rustig, op een plaats waar je alleen bent en je op je gemak voelt. Zeg dit zeker tegen je juf of meester: zij kunnen je helpen; je hart uitstorten, met je praten of (als je dat zelf wil) het tegen je vriend(inn)en. Vraag of je een plekje op school krijgt waar je niet gestoord kan worden, als je het moeilijk met de scheiding hebt. Veel sterkte!

Maartje
Maartje
4 jaren geleden

Vertel het eerst je juf/meester
en vertel het daarna voor de klas.
(met je juf/meester)

noa
noa
4 jaren geleden

ik mag niet mijn vader bellen van mijn moeder wat moet ik doen

Bella
Bella
4 jaren geleden

Ik vind dat je het nog niet meteen moet zegen vertel het langzaam vertel het eerst aan de juf/meester en dan aan de gene die je echt vertroud en dan aan anderen dat is wat ik heb gedaan mischien heb jij er ook nog wat aan

Groetjes Bella(9jaar)

Liz
Liz
4 jaren geleden

He knuffel dier

Ik heb 2 scheidingen meegemaakt en de laatste scheiding heb ik het na 5 maanden vertelt want ik dacht omdat mijn eerste scheiding had ik het meteen verteld en ze vonden me allemaal zielig maar bij de 2 de hadden ze wel medelijden maar waren toch normale vriendinnen en ik kon alles aan ze vragen en ik hoop dat jou vriendinnen je wel zielig vinden maar ook weer behandelen als normaal om gewoon mee te praten inplaats van de hele dag overhoren hoe je je voelt nu ze gescheiden zijn

Ik hoop dat je er wat aan hebt
Gr Liz

esmee
esmee
5 jaren geleden

ja heel erg zeker weten.
je hebt dan de steun van je vrienden nodig en zorg dat eventueel je leraar het ook weet zodat hij/zij er rekening mee kan houen
succes en sterkte
esmee

isa
isa
5 jaren geleden

hay knuffeldiertje ik heb daar ook mee moeten worstelen het is echt stom, als je het niet op tijd zegt dan word je hoe dan ook uitgekotst en als je het wel doet word je f*cking zielig gevonden maar ik zou het wel op tijd zeggen wand dan kunnen ze rekening met jouw gevoelens houden en je kan er gewoon bijzeggen dat je niet zielig gevonden wil worden zeg dat duidelijk! maar als ze vragen hoe het met je gaat , dan kun je gewoon zeggen hoe je je voelt je kan zegen dat je een rot week/dag hebt of… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
5 jaren geleden

Ja zeker weten !

Toen mijn ouders gingen scheiden had ik super veel steun aan mijn vrienden.

Veel succes

A
A
5 jaren geleden

Hee knuffel diertje,

Mijn ouders zijn inmiddels al zo’n vijf jaar gescheiden en ik weet nog dat ik er heel erg tegen op zag om het tegen mijn vriendinnen te vertellen. Toen ik het had gedaan voelde ik me zelf niet per se veel beter maar mijn vriendinnen wisten wel wat er aan de hand was en werden dus niet boos als ik bijvoorbeeld een keer kattig was.

Heel veel succes!!

xxthirsxx
xxthirsxx
5 jaren geleden

als jij je steun bij je vriendinnen kan vinden is het vaak fijn om er over te b praten xx xxthirsxx

Femke
Femke
5 jaren geleden

Hoi Knuffel Diertje,

Ik denk ook dat het goed is dat je doet wat goed voelt. Als jij je er prettig bij voelt om het even voor je te houden, wat ik best begrijp, dan kun je dat zeker doen. Als je graag met iemand zou willen praten en steun wilt, dan kun je het misschien wel vertellen.

Wat Feline zegt: als je dan verdrietig of boos bent, dan weten ze wat er aan de hand is en dan kunnen ze je opvrolijken of juist even met rust laten.

Sterkte en succes!

Femke

Feline
Feline
5 jaren geleden

He knuffeldiertje, dankjewel voor je berichtje. wat vervelend om te horen dat je ouders gaan scheiden. ik denk dat je moet doen wat goed voelt voor jou. Je hoeft het niet gelijk aan al je vriendjes en vriendinnetjes te vertellen als je daar geen zin in hebt. Misschien wil je het in het begin even voor jezelf houden en alleen aan je aller beste vriendinnetje vertellen en als je wat minder verdrietig bent het ook aan de rest vertellen. Het lijkt mij wel fijn om het aan één vriendin te vertellen omdat je dan af en toe er over kan… Lees verder »