Roselinde (15 jaar) in

Je bent mijn vader, maar zo voel je niet!

Je bent mijn vader, maar zo voel je niet! En dan wordt je gedwongen om naar een kinderrechter te gaan. Dood eng, ik vind het dood eng, bang dat ik iets verkeerds zeg. Kan iemand me hieruit helpen ?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicole
Nicole
9 jaren geleden

De kinderrechter is als het goed is heel erg aardig en probeert je te begrijpen! Dus gewoon eerlijk zijn!
En bedenk van te voren even goed wat je eigenlijk wilt.

Robin
Robin
9 jaren geleden

hey, je moet altijd onthouden dat je niks verkeerds kunt zeggen. de rechter is er om jou te helpen en niet om ervoor te zorgen dat jij in vervelende situatie’s terecht komt. Volgende week sta ik op een congres met villa pinedo en hier heb ik geleerd dat je niets fout kunt zeggen en dat het best moeilijk is om erover te praten, maar het gaat ook niet over voetbal of paardrijden. de scheiding van je ouders is iets heel aangrijpends en de beste manier om het zo makkelijk mogelijk te maken is erover praten met mensen die erbuiten staan… Lees verder »

Jorien
Jorien
9 jaren geleden

Hee Roelinde, Ik snap dat je het moeilijk en eng vind om naar de kinderrechter te gaan. Dat vond ik ook. Probeer te zeggen wat je voelt, en wat je wilt. Zit er niet te veel over in en laat het over je heen komen meis, ik weet precies wat je voelt. De rechter is harstikke aardig en begripvol. Later als het gesprek achter de rug is, zul je trots zijn op jezelf! Het komt goed! Heel veel succes meid! Laat je nog even horen hoe het is gegaan?

Benno
Benno
9 jaren geleden

Ik ben zelf een vader van een docher van 13 jaar en ken een deel van julie problemen . Bij scheidingen hebben ouders vaak onenigheden en daar hebben kinderen helaas erg vaak last van . In enkele gevallen is het echter niet zo erg als dat ouders het over elkaar hebben . In het eerste 1/2 jaar mocht ik mijn docher niet eens zien en naar hulp van Jeugdzorg en een jaar eerlijk zijn is mijn docher nu geheel bij mij en gaat 2 uur per week op bezoek bij moeder . En dat terwijl ik in het begin als… Lees verder »

Meisje, 16 jaar
Meisje, 16 jaar
9 jaren geleden

Ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb al langer dan een jaar geen contact met mijn vader door allemaal omstandigheden die hij heeft veroorzaakt. Als je ooit een keer wil praten, of iets kwijt wil, ik ben er! Veel succes, en alles komt goed X

Roelinde
Roelinde
9 jaren geleden

Wat ben ik toch blij met jullie! Jullie geven me net het extra steuntje om er weer tegen te kunnen. Dinsdag heb ik nog een gesprek met de counselor op school, en dan wordt ik donderdag al verwacht bij de rechtzaak.. ik ben benieuwd.

Sophie
Sophie
9 jaren geleden

Lieve Roelinde,

aan de mooie woorden van Jente en Miriam hierboven kan ik weinig toevoegen; spreek gewoon vanuit je hart. Wel wil ik je meegeven, dat je eventueel een vertrouwenspersoon kunt meenemen naar het kinderverhoor. Dat kan je misschien een beetje helpen, kan wat aangenamer, wat vertrouwder zijn. Het is minder eng dan helemaal alleen bij een rechter en griffier te zitten. De vertrouwenspersoon mag wel niet 1 van je ouders zijn. Ik dacht, ik geef het je mee, dat je weet dat dit mogelijk is. Alleszins ontzettend veel sterkte en geluk! Ik duim voor je.

Grtjs Sophie

Miriam
Miriam
9 jaren geleden

Lieve Roelinde, Je kunt niks verkeerds zeggen. Je bent een meid van 15 jaar die wordt gedwongen naar een kinderrechter te komen. Je ouders zullen dit doen uit onkunde, angst of iets anders dat hen de kracht ontneemt om samen als ouders goede afspraken te maken voor jou. Roelinde van een kinderrechter mag je verwachten dat ze je begeleiiden in dit gesprek. Je staat er niet alleen voor. Je wordt ook gesteund door je vrienden hier op het forum. Vertrouw op jezelf, laat je emoties zien. Laat je verdriet of woede zijn. Probeer dit wel met mate. En voel bij… Lees verder »

Roelinde
Roelinde
9 jaren geleden

Dit deed me goed, je weet natuurlijk wel dat je er niet alleen voor staat… maar toch… Bedankt Jente! x

Jente
Jente
9 jaren geleden

Nou meis ! Ik snap het helemaal, super eng natuurlijk, moet je niet zijn hoor ! Maar ik begrijp je dat vond ik in het begin ook. Ik zeg altijd wel iets verkeerds, of ik zet het niet op volghorde hoe het helemaal is gegaan,of ik word in één keer heel verlegen, terwijl ik best een brutaaltje ben ! Ik oefende in het begin mijn gesprek altijd tegen de muur van mn kamer, of tegen iets anders, ik oefende het tegen iets wat ik ken, waar ik me vertrouw. Maar dat hielp niet echt, dus doe maar niet ;p. Ik… Lees verder »