Noukie (20 jaar) in

Nog steeds doet het pijn.

Ik ben 20 jaar, maar nog steeds doet het pijn. Het raakt mij echt om alle berichten te lezen die hier onder mij staan. Ik ben ondertussen 20 jaar, maar begrijp zo erg wat er in iedereen omgaat. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik 15 jaar was. In eerst instantie was ik blij dat ik al ‘ouder’ was, want zo zou ik het beter een plekje kunnen geven. (dacht ik). Ik zat in mijn pubertijd en had heel veel moeite met deze scheiding. Mijn vader ging al 2 jaar lang vreemd zonder dat wij het wisten. Hij kwam wel laat thuis en bepaalde dingen kwamen wel vreemd over, maar dat je eigen vader vreemdgaat verwacht je als kind niet. Je vader is toch een soort trots waar naar je kijkt. Ik moet zeggen dat het me ook weer pijn doet en terwijl ik dit bericht typ biggelen de tranen over mijn wangen.

Ik vergeet het nooit meer, mijn ouders hadden samen hun verjaardag gevierd en ik kwam thuis van een avondje stappen. Ik zei nog met mijn gekke bek: ‘Zo jullie gaan lang door!’. Ik zag mijn moeder in tranen en ik voelde zo een stomp in mijn maag omdat ik denk ik al voelde wat er aan de hand was. Huilend zei mijn moeder: ‘je vader wil weg’. Ik werd zo ongelovelijk kwaad dat ik meteen naar mijn vriendin ben gegaan. De volgende dag vertrok mijn vader meteen naar zijn ‘nieuwe’ vriendin. Ik heb een tijd lang geen contact gehad met mijn vader, maar dit maakte mij zo verdrietig. Ik probeerde het contact weer op te bouwen, maar wilde dit alleen met hem EN NIET MET HAAR!! Jammer genoeg begreep hij dit niet, en vond dat ik ook persee leuk moest doen tegen haar. Ik haatte haar en de gedachtes gingen verder dan dat. Ik merkte dat zij mij en mij broer niet mocht. Ze had mijn vader helemaal onder haar duim. Liefde maakt blind wat dat te gaat. Na vele ruzies met haar heb ik het contact met mijn vader verbroken. Dagen heb ik erom gehuild, lang in een dip gezeten.

Na 2 jaar is zijn relatie met haar over en zoekt hij ook weer contact met mij. Na 5 jaar heb ik het ergens een plek kunnen geven, vergeven zal ik hem nooit en ik blijf erbij dat een scheiding je tekent voor het leven. Het maakt je tot de persoon wie je nu bent. Het heeft mij ook wel wijs, zelfstandig en sterk gemaakt. (voorzover ik dit een ‘voordeel’ kan noemen). Ik wil tegen iedereen zeggen dat na de velen regen, de zonneschijn echt weer terugkomt! Blijf jezelf en praat erover!!!!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kim
Kim
9 jaren geleden

Hallo Noukie! Ik heb je verhaal gelezen en ik snap heel goed hoe jij je voelt. Ik ben ook 20 jaar en mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 was, maar toch heb ik er nu nog net zoveel last van als in het begin. Ik was buiten aan het spelen en ik voelde mij heel vrolijk, tot dat mijn moeder mij en mijn broers met betraande ogen naar binnen riep. Ik voelde iets heel vreemds en ik wist wat mijn moeder wou gaan vertellen, en dat terwijl ik daarvoor nooit iets in de gaten had. En opeens zei mijn… Lees verder »

Nicole
Nicole
9 jaren geleden

Ik zat je verhaal te lezen en ik dacht echt even: is dit mijn zus die dit geschreven heeft? Je verhaal lijkt echt heel erg op mijn verhaal. Ik herken me in zoveel dingen die je zegt! Behalve het eind, mijn zus en ik hebben nog wel contact met onze vader en hij is ook nog steeds samen met de vrouw met wie die vreemd ging. Ik kan haar absoluut niet uitstaan. Ik heb altijd het gevoel dat mijn vader meer van haar houdt dan van mij. Keer op keer is zij belangrijker. Daarom vindt ik het absoluut niet fijn… Lees verder »

Marisha
Marisha
9 jaren geleden

lieve noukie,

een vreselijk verhaal! ik heb bijna precies hetzelfde meegemaakt. alleen mijn vader wees me de deur vanwege dat ie mijn allimentatie moest betalen en dat ik epilepsie had. ik heb nog steeds bijna geen contact met hem maar we proberen het wel. binnekort komt mijn verhaal online! wil je die lezen? misschien heb je er wat aan maar ben het totaal met je eens.. na vele regen komt vanzelf de zon en sta je sterker dan ooit in je schoenen.

dikke knuf

Jente
Jente
9 jaren geleden

Lieve Noukie ! Jezus minna !, ik snap je … Mijn ouders zijn gescheiden, mn verhaal heb ik ook gepost bij vechtscheiding in plaats van echtscheiding. Dat is natuurlijk heel wat anders, maar ik weet hoe het is met je vader en zijn nieuwe vriendin. Mijn moeder heeft een nieuwe vriend. Hij woont hier nog niet, maar hij logeert hier wel, de hele week lang. Hij is best wel aardig hoor ! Daar niet van. Maar het is moeilijk… Je wilt ´t helemaal niet, je kan je eigenlijk niet voorstellen dat je vader nu een nieuwe vriendin heeft, je kon… Lees verder »