Nicole (24) in

Verjaardag vieren

Hoi lieve allemaal,

Ik ben 24 jaar oud en ik struggle nogal met mijn diplomauitreiking en verjaardag over een tijdje. Ik ben op dit moment de enige binnen mijn gezin die mijn vader en zijn vrouw + haar kinderen ziet. Mijn broers/zussen hebben allemaal ruzie of geen contact met hun. Als ik straks eindelijk mijn diploma heb gehaald, wil ik graag een leuk feest geven. Ik wil dan ook graag mijn stiefbroer en stiefzus uitnodigen, maar als ik dat doe, komen mijn brussen niet, dat hebben ze al uitgesproken naar mij. Ik wil hun er wel echt perse bij hebben omdat ze veel voor me hebben betekent, maar ik wil mezelf eigenlijk ook niet laten manipuleren door mijn stiefbroer/stiefzus niet uit te nodigen. Mijn broers/zussen zeggen simpel: ‘je moet doen wat jij wil, is echt altijd goed’. Maar ja ze weten heus wel dat ik hun erbij wil hebben.
Hoe kan ik met deze situatie omgaan? Ik vind het erg lastig en het maakt me heel erg verdrietig dat ik als 24 jarige nog met een situatie als deze struggle.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SabineGert-JanSanneb Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sabine

Lieve Nicole, Wat goed dat je je vraag hier stelt op het forum! Op een gegeven moment denk je wel klaar te zijn met al dat soort regel dingen maar dan komen er toch nog een hele hoop momenten waarin je er toch nog over na moet denken. Zelf heb ik mijn diploma uitreiking geskipt. Dit was om verschillende redenen maar ergens vind ik het ook nog steeds lastig om te bedenken wie ik wel en niet kan uitnodigen, of het past en of iedereen het dan wel naar zijn zin heeft en comfortabel is met de situatie. Ik probeer… Lees verder »

Gert-Jan
Gert-Jan

Hoi Nicole,
Wat een vervelende situatie! Zoiets heb ik bij mij trouwfeest gehad, ik heb iedereen de volgende uitnodiging gestuurd.:
‘Dit is voor mij belangrijk en ik heb je er graag bij, ik verwacht dat je er bent en ik verwacht dat je je gedraagt.’
Ik heb een duidelijk appèl gedaan op hun verantwoordelijkheid en dat het niet om hun gaat.
Resultaat: Iedereen was er, iedereen heeft zich gedragen en wij hadden een topdag.
Zoals onder al gezegd, kies duidelijk voor jezelf want anderen doen het kennelijk niet.

Sanneb

Wat lastig dat jij zo klem zit om zo’n feestelijke gelegenheid :'( Heb je al tegen je brussen gezegd in wat voor positie ze JOU brengen, door jou te laten kiezen? Volgens mij wil jij graag iedereen uitnodigen. Wie er dan wel of niet wil komen, is aan hun. Misschien kun je aangeven bij hun hoe jij je er bij voelt. Brussen: moeten jullie iedereen die komt aardig vinden? Willen jullie de rest van de gasten ook screenen? En als je heel veel mensen uitnodigt, zijn er genoeg anderen om mee te praten. Ik ben bang dat je het nooit… Lees verder »