Tabitha (22) in

Verhaal bij andere ouder

Mijn ouders reageren niet enthousiast als ik een leuk verhaal wil vertellen over iets dat is gebeurt bij de andere ouder. Ze reageren dan heel cool en een beetje nep-enthousiast, maar als ik ze andere leuke verhalen vertel (waar de andere ouder niet in voorkomt) zijn ze wel super enthousiast. Ik heb ze al verteld dat ik dit vervelend vind en ze doen ook hun best, maar hun reactie is gewoon nooit ECHT enthousiast als de andere ouder in het verhaal voorkomt. Hoe kan ik dit oplossen/aankaarten?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LotteDieuwertje Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lotte

Lieve Tabitha, Bedankt voor je berichtje, heel fijn dat je je verhaal hier deelt! Ik denk dat het voor veel kinderen van gescheiden ouders herkenbaar is, voor mij in ieder geval zeker. Ook ik merkte wat aan de reactie van bijvoorbeeld mijn moeder als ik vertelde wat ik in het weekend met mijn vader had gedaan. Of ze reageerde heel koeltjes of ze probeerde wel enthousiast te doen maar het voelde inderdaad niet echt. Een tijdje heb ik hierdoor zelfs de neiging gehad om wat minder enthousiast te vertellen over wat ik bij de andere ouder had gedaan, omdat ik… Lees verder »

Dieuwertje

Hoi Tabitha! Wat fijn dat je dit bericht op het forum hebt geschreven! Ik herken heel veel dingen van wat je hier schrijft. Als ik aan bijvoorbeeld mijn vader een leuk verhaal vertel over wat iets wat bijvoorbeeld bij mijn moeder is gebeurd reageert hij heel leuk, totdat ik benoem dat het bij mijn moeder was. Dan reageert hij ook heel koeltjes en eigenlijk precies zoals jij beschrijft, een beetje nep-enthousiast. Ik vind dit altijd best vervelend en een beetje frustrerend, omdat ze dan wel enthousiast doen tot de andere ouder wordt genoemd! Hoe ervaar jij dat? Ik vind het… Lees verder »