Jeanne (11) in

Verdriet uitleggen aan vrienden

Mijn vrienden begrijpen niet waarom ik zo verdrietig ben over mijn ouders scheiding! Zou iemand kunnen helpen met uitleggen? Thx .

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Asiyah
9 dagen geleden

Hoi Jeanne,

Misschien omdat ze er nog nooit van gehoord hebben

Simone
18 dagen geleden

Hoi Jeanne, wat goed dat je je vraag stelt. Zelf probeer ik anderen het altijd uit te leggen dat ik door de scheiding van mijn ouders erg gekwetst ben en niet meer geloofde in echte liefde (na een aantal jaren gelukkig wel weer). Voor mij voelde het een beetje als een soort liefdesverdriet. Liefdesverdriet is iets waarvan ik weet dat de meesten in mijn omgeving wel eens hebben meegemaakt en zij zo kunnen begrijpen hoe ik mij voel.
Ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb kunnen helpen.
Veel liefs, Simone

Adinda
19 dagen geleden

Hi Jeanne, Wat fijn dat je hier op het forum je vraag stelt. Ik snap heel goed wat je bedoelt. Als ik soms dingen uitleg over de scheiding van m’n ouders aan vrienden die geen gescheiden ouders hebben, zie ik ook dat ze het niet helemaal snappen. Het is ook moeilijk te snappen denk ik als je zelf geen gescheiden ouders hebt. Maar het kan soms wel een beetje eenzaam voelen. Als ik echt even m’n ei kwijt wil aan een goede vriendin die geen gescheiden ouders heeft, begin ik m’n verhaal met “ik wil gewoon even m’n verhaal kwijt,… Lees verder »

Fabiënne
21 dagen geleden

Lieve Jeanne, Wat mooi dat je je gevoelens wilt delen met je vrienden! En dat ze naar je willen luisteren. Je vertelt dat ze jouw verdriet niet begrijpen. Dat is lastig zeg! Ik kan me goed voorstellen hoe dat voelt. Toen ik op de basisschool zat, waren er maar een paar kinderen in mijn klas die gescheiden ouders hadden. Ik had soms ook het gevoel dat mijn vriendinnen niet begrepen hoe het was voor mij om gescheiden ouders te hebben. Hoe het voelt als je ouders apart naar schoolavonden komen. Gaan jouw ouders goed met elkaar om? Het is soms… Lees verder »

Amélie
22 dagen geleden

Je moet hen gewoon zeggen hoe jij je voelt. Als ze het niet snappen denk ik niet dat jij daar veel aan kan doen. Ik deel mijn gevoelens bv enkel met mijn beste vriendin. Zij snapt niet alles maar dat moet ook niet. Als ze mij troost is het al goed genoeg denk ik soms. Het is inderdaad soms wel vervelend als ze het niet snappen, probeer het gewoon zo goed mogelijk te verwoorden. Maar als ze je troosten en helpen is het toch ook al iets, niet?

Jamie
24 dagen geleden

Hey jeanne
Ik had het zelde veel mensen snapen nie hoe het is omdat die ouders nog bij elkaar zijn
Ze leren het opgevenmoment wel om mee om te gaan met mensen die wel gescheiden
Ouders hebben

Last edited 24 dagen geleden by Jamie