Saschia (10) in

Verantwoordelijk voor verdriet

Mijn ouders zijn een week geleden gescheiden en mijn vader is erg verdrietig,Ik voel me verantwoordelijk om hem te troosten maar ik ben er zelf ook helemaal kapot van maar durf met niemand te praten….
Hebben jullie nog tips of dingen die ik zou kunnen doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Charlotte
23 dagen geleden

Lieve Saschia, Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en wat goed dat je deze vraag stelt! Jeetje wat vervelend dat je je zo verantwoordelijk voelt. Zeker omdat het ook pas net gebeurt is allemaal. Veel kinderen voelen zich verantwoordelijk om er te moeten zijn voor hun ouders na de scheiding. Ik was zelf 2 jaar oud toen mijn ouders uit elkaar gingen dus van die situatie toen kan ik mij niet alles meer herinneren. Maar als kind voelde ik mij er ook verantwoordelijk voor dat momenten tussen mijn ouders goed verliepen. Meestal ging dat niet zo in mijn… Lees verder »

Sangita
23 dagen geleden

Lieve Saschia,   Wat fijn dat jij je vraag deelt op het forum. Wat vervelend om te horen dat je ouders zo recent nog zijn gescheiden ik snap heel goed dat je hier kapot van bent. Dat was ik ook toen ik het net hoorde.   Wat lief om te lezen dat jij je vader wil troosten. In de scheiding van mijn ouders was mijn vader ook heel verdrietig.Ik kan dus begrijpen dat het lastig is om je vader zo te zien en dat je iets voor hem wilt doen. Dit heb ik ook gedaan na de scheiding van mijn… Lees verder »

Saschia
22 dagen geleden
Reply to  Sangita

Bedankt voor de oplossing er is wel een probleem,Ik vind het heel spannend om dat te zeggen…

Sangita
22 dagen geleden
Reply to  Saschia

Hey Saschia,   Ik kan mij voorstellen dat zoiets heel spannend is. Ik vond het ook heel spannend om te vertellen. Ik durfde het eerst ook niet op school te vertellen maar toen een aantal leraren het uiteindelijk wisten luchtte dat best wel op. Ik vond het ook lastig om aan mijn vriendinnen te vertellen maar die reageerde heel zorgzaam. Het is altijd fijn om even je gevoel eruit te gooien want anders hebben mensen geen idee hoe jij je voelt.   Misschien kun je, zoals ik in het stukje vertel, een brief schrijven naar je ouders, vriendjes/vriendinnetjes of een… Lees verder »