Lola (18) in

Vaste woonplek

Heee,
Mijn ouders zijn nu ongeveer 4 jaar gescheiden en ze hebben ook beide andere partners gevonden. Super leuk, want ze zijn nu zoveel gelukkiger en ze gaan ook veel beter met elkaar om nu ook. Toch zit iets me niet lekker wat me eigenlijk echt al sinds het begin van de scheiding niet lekker zat: ik voel me zoveel fijner bij mijn moeder dan bij mijn vader. Ik ben sowieso totaaaaaal niet gemaakt voor wisselen van spullen, wat een ramp is dat. Ik wil het liefste alles op 1 plek hebben maar het voelt dan enorm als kiezen tussen mijn ouders als ik beslis om bij mijn moeder te gaan wonen. Het is zo niks persoonlijks want ik hou van mijn vader, en toch vind ik het gewoon super moeilijk als ik bij hem ben omdat hij me niet zo goed kan aanvoelen en me daarom ook niet altijd geeft wat ik nodig heb of behoefte aan heb. Vandaar dat we vaak ruzie krijgen over kleine dingetjes wat gewoon voor veel stress zorgt en me ook erg eenzaam laat voelen. Ik heb ook een klein broertje van 15 en hij heeft dit probleem dus precies andersom: hij kan het beter vinden bij m’n vader juist. Ik voel me enorm verantwoordelijk voor mijn broertje, wat al wel veel minder is dan eerst hoor, en ik vind het daarom nog lastiger om deze keuze te maken als ik hem zou maken. Ik ga bijna studeren en ik zou dan het liefste een eigen huisje willen maar tot die tijd zit ik hier dus wel mee. Ik weet niet zo goed waar ik goed aan doe en hoe ik dit het beste kan zeggen tegen mijn ouders en vooral mijn vader.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elien
6 maanden geleden

hey lieve Lola, Bedankt dat je je verhaal wou delen met ons en jou verhaal is zo herkenbaar. Ik wisselde tot een paar maanden geleden ook nog elke week maar ik voelde me een zwerver tussen 2 huizen. Ik had net zoals jou ook nood aan een vaste plek waar al mijn spullen waren. We wisselde altijd op zondag maar zondag ga ik naar de scouts. Mijn ouders vonden het ook vervelend als ik niet thuis was om te wisselen maar nog op de scouts was. Ik vond dit erg vervelend want ik wou ook nog graag bij mijn vrienden… Lees verder »

Lisa
6 maanden geleden

Hi Lieve Lola, Goed om te zien dat je je verhaal hier op het forum durft te delen, knap van je! 🙂 Als ik jouw verhaal lees is echt alles herkenbaar voor mij, ik heb je bericht knikkend zitten lezen. Super fijn ook om te lezen dat je ouders nu een stuk gelukkiger zijn, dat moet er ook voor zorgen dat jij je er een stuk fijner bij voelt denk ik?! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik tien jaar oud was. Doordeweeks woonden mijn broertje en ik bij mijn moeder en één keer in de twee weken waren wij een… Lees verder »

Manon
6 maanden geleden

Hey lieve Lola, Wat knap dat je deze vraag durft te stellen en wat goed dat je ons forum hebt gevonden. Wat is dit een herkenbaar verhaal! Mijn ouders zijn 3 jaar geleden gescheiden. Ik vond het ook altijd verschrikkelijk om al mijn spullen mee op en neer te nemen. Wij hadden de regeling dat we de ene week naar mijn moeder gingen en de andere week naar mijn vader. Zit dit ook zo bij jou? Dit had als resultaat dat ik uiteindelijk gewoon uit een weekendtas leefde. Ik vond dit zelf een beetje deprimerend omdat ik niet het gevoel… Lees verder »

Ilse
6 maanden geleden

Hoi Lola! Wat een herkenbare situatie zeg! Ik heb na de scheiding ongeveer 7 jaar bij mijn moeder gewoond, met mijn zusje en broer. Maar de stress die het iedere keer opleverde op van huis te wisselen en spullen mee te moeten meenemen was verschrikkelijk. Daarnaast had ik vaak kleine woordwisselingen met mijn moeder, ik heb nooit het gevoel gehad dat zij mij emotioneel genoeg kon ondersteunen. Wanneer ik in het weekend bij mijn vader kwam viel altijd alles op z’n plek. Ik kon mezelf zijn en goede gesprekken houden met mijn vader. Nu ongeveer 3 jaar geleden heb ik… Lees verder »