Eline (16) in

Vakanties en feestdagen

hoi iedereen,
Mijn ouders zijn nu al 8 jaar gescheiden met een heftige vechtscheiding. Rechtbanken, stiefmoeder erbij, en vooral veel drama tussen mijn vader en moeder (ook tussen mij en mijn broer want we hebben een verschillende mening over onze ouders). Ik heb al vanaf het begin van de scheiding een gruwelijke hekel gehad aan alle dagen die anders zijn dan een normale schoolweek. Denk aan vakanties, feestdagen zoals kerst en oud en nieuw en het ergste: verjaardagen. Mijn ouders hebben namelijk 8 jaar lang tegen elkaar gestreden om te zorgen dat mijn broer en ik zo veel mogelijk bij een van hun waren tijdens deze feestdagen.

Inmiddels ben ik 16 en schuiven ze de verantwoordelijkheid vooral op mij en mijn broer af van waar we zijn. Wat opzich in enkele opzichten beter is, want ze praten niet meer met elkaar dus dat voorkomt ruzie. Maar dit neemt niet weg dat ze boos op ONS worden als we niet bij ze zijn.

Wat ik mij afvraag is of ik ooit van feestdagen en vakanties ga kunnen genieten. En dan vooral mijn eigen verjaardag, want wie nodig je later wel en niet uit als de families van je ouders standaard ruzie maken als ze allen al elkaars aura al voelen? Wie gaat er later op je trouwdag komen? Hoe gaat een eindexamenfeest, als je alleen maar aan het voorkomen bent dat ze ruzie krijgen?

Wie denkt hier nog meer over na en wie heeft er ook zo’n gruwelijke hekel aan feestdagen en vakanties? Zou dit ooit nog over gaan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kirsten
1 maand geleden

Lieve Eline, Bedankt voor het delen, ik begrijp je hekel aan deze dagen helemaal. Toen mijn ouders in de zomer van 2017 aangaven te gaan scheiden, ging ik gelijk met mijn decemberplannen aan de slag. Bij mijn moeder is kerstavond een traditie en mijn vader boeit kerst niet..dus die feestdagen zijn voorlopig goed verdeeld. Maar oud en nieuw is maar 1 dag. Dus ik heb dat 2 jaar lang in Oostenrijk gevierd, alleen! Het idee dat ik niet had gekozen, vond ik heel fijn…maar stiekem was ik best eenzaam met oud en nieuw. Stel ik zou oud en nieuw dit… Lees verder »

Eline
30 dagen geleden
Reply to  Kirsten

Dankjewel voor de reactie! De verjaardagsmethode met het niet hoeven kiezen tussen je ouders op de dag zelf klinkt goed, dat ga ik denk ik nu ook maar doen. Ik hoop dat ik later inderdaad weer een beetje kan genieten van de feestdagen, als is het maar als ik geen paniek aanval dan krijg.

Kirsten
29 dagen geleden
Reply to  Eline

Lieve Eline, Ik hoop ook dat deze methode voor jou werkt! En anders vind je vast wel een manier om het te laten werken :). Je schrijft dat je hoopt dat een paniek aanval het niet verpest. Weet je ook wat de oorzaken zijn van je paniek aanval? Misschien kan je zelf of samen met een specialist deze aanvallen voorkomen of aanpakken? (Deze kan je via de huisarts regelen) Heb je dit al eens met de huisarts besproken om te kijken wie jou het beste kan helpen? Heel veel succes met alles! Liefs, Kirsten PS: je hebt ook een reactie… Lees verder »

Eline
30 dagen geleden
Reply to  Kirsten

Ik heb al vanaf het begin het gevoel dat mensen mij niet begrijpen en dat ik het alleen heb moeten doen. Ik wil super graag dat ik weer verder kan gaan met mijn leven, want ik ervaar nog dagelijks gevolgen van de scheiding terwijl het al zo lang geleden (daarnaast een mix van andere gebeurtenissen). Maar ik weet gewoon niet hoe ik mijn leven weer leuk kan maken, want ik wacht er al 4 jaar op het moment dat ik gelukkig wordt. Zou je kunnen uitleggen wat zo’n buddy is en hoe het werkt? Ik verlang namelijk erg naar iemand… Lees verder »

Kirsten
29 dagen geleden
Reply to  Eline

Lieve Eline, Bedankt voor je reactie! Een sorry is niet nodig, al typ je een heel boek hier op het forum. Ik lees en help je graag. Ze zeggen dat je leukste tijd de kindertijd is of de middelbareschooltijd. Maar daar ben ik het niet mee eens. De leukste tijd kan ook nog komen of zijn korte momenten. Mijn middelbareschooltijd was namelijk iets wat ik liever had overgeslagen. In de fase waarin ik nu zit (op corona na dan haha) vind ik denk ik de leukste tijd….maar misschien denk ik daar over 60 jaar wel anders over. Een buddy is… Lees verder »