Thaella (27) in

Vader vertelt leugens

Hoi hoi, even een warme oproep aan kinderen wiens ouders op latere leeftijd zijn gescheiden. Ikzelf ben 27 jaar en je zou nu wel denken dat een scheiding minder hard aankomt op deze leeftijd. Mijn ouders zijn een paar maanden terug gescheiden en ondertussen heeft mijn mama iemand nieuw leren kennen. Ze is gelukkig en dat is wat telt, maar ik zie ook de andere kant en dat is mijn papa die in zak en as zit. Hier kan ik nog goed mee om maar waar ik het heel moeilijk mee heb is dat papa overal leugens gaat vertellen over haar en zelfs leugens vertelt over zijn kinderen zodat hij een goed gevoel krijgt en de mensen hem volop steunen. Het is nu al zo ver gekomen dat familie en vrienden hun mening opdringen naar mij toe over mijn mama en mij het gevoel geven dat ik er niet genoeg ben voor mijn papa. Hoe ga je hier mee om? Ik begin stilletjes aan zelf de moed te verliezen en weet niet goed hoe de situatie beter te maken. Iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
8 dagen geleden

Lieve Thaella, Wat fijn dat je je verhaal hier kan delen. Ik denk zelf dat een scheiding op latere leeftijd harder aankomt, omdat je de emoties beter kan plaatsen en “overthinking” een dagelijkse bezigheid is. Heel mooi ook dat je het geluk van je moeder voorop stelt. Ikzelf was 7 dus ik heb hier niet per se ervaring mee, maar over een vader die leugens verspreidt kan ik meepraten. Mijn ervaring is dat wanneer iemand iets herhaaldelijk vertelt, hij het vanzelf gaat geloven, en dus inderdaad comfort kan vinden in de sympathie die dat opwekt. Dit zou dus voor je… Lees verder »

Thaella
7 dagen geleden
Reply to  Anne

Dag Anne, denk je dat het een goed idee zou zijn om eens aan mezelf te denken en even een time-out met mijn vader te doen? Ik ben op het punt gekomen dat ik het niet meer kan opbrengen om naar zijn verhaal te luisteren. Ik weet wat waar en onwaar is en dat maakt het voor mij zo moeilijk om nog objectief te blijven. M’n zus en ik vragen al weken om niet tegen iedereen zijn verhaal te vertellen omdat mensen snel een mening vormen en die dan aan ons komen opdringen. We krijgen daardoor zelf niet eens de… Lees verder »

Vera
8 dagen geleden

Hoi! Wat goed dat je een berichtje op dit forum post. Ik hoop dat ik je met mijn verhaal kan helpen. Mijn ouders zijn ook gescheiden toen ik wat ouder was. Een vergelijkbare situatie waarin mijn moeder een nieuwe vriend had en mijn vader met zijn ellende achter bleef. Mijn vader kon in zijn boze buien vervelende dingen zeggen over mijn moeder. Mij heeft het enorm geholpen door al mijn emoties en gevoelens op tafel te gooien omdat ik er echt klaar mee was. Ik vond dit erg lastig omdat ik wist dat mijn vader het al zwaar genoeg had.… Lees verder »

Thaella
7 dagen geleden
Reply to  Vera

Dag Vera, dankjewel voor jouw reactie en jouw tips. Hoewel ik het enorm waardeer, ben ik echt het punt voorbij om steeds hetzelfde gesprek te willen voeren. Elke keer wanneer ik wil aangeven hoe ik mij voel bij de situatie of wat ik nodig heb, draait het enkel en alleen rond hem. Een open gesprek hebben we al talloze keren gevoerd en iedere keer belooft hij me om mijn raad proberen op te volgen, maar dan krijg ik telkens het deksel op mijn neus. Hij belt me ook iedere dag op na 10u ‘s avonds en dan moet ik iedere… Lees verder »

Danique
8 dagen geleden

Hoi, mijn ouders zijn ook gescheiden alleen wel toen ik wat jonger was. Mijn vader vertelt ook allemaal leugens aan anderen over mijn moeder en mij. Mijn advies voor jou is, blijf eerlijk en probeer een gesprek/gesprekken met hem te voeren over wat jij vindt,wat jij niet eerlijk vindt. Maar vooral ook over hoe het nou echt met hem gaat. Hopelijk helpt dit een beetje, Groetjes Danique

Thaella
7 dagen geleden
Reply to  Danique

Dag Danique, hopelijk heb jij het ondertussen een plekje kunnen geven. Dankjewel voor de tip! al vrees ik dat we dat stadium reeds voorbij zijn. al enkele weken probeer ik hem te vertellen hoe ik mij voel, maar iedere keer draait hij het gesprek dusdanig om dat hij opnieuw zijn verhaal doet en ik niets anders kan doen dan luisteren.

Anoniem
10 dagen geleden

Hoi, mijn ouders zijn ook net gescheiden. Misschien heb je het al geprobeerd maar ik denk dat je vaak al heel ver komt met een neutraal gesprek. Je hoeft hem dan niet aan te vallen maar kan wel zeggen hoe jij je voelt. Heel veel sterkte
Liefs

Thaella Van Den Rijse
9 dagen geleden
Reply to  Anoniem

Hoi hoi. Een neutraal gesprek heb ik jammer genoeg al enkele keren proberen voeren, en dit al maanden na elkaar. Hij belt me meerdere keren per week om zijn verdriet te uiten en krijg zelf niet de kans om het een plaats te geven. Ik moet er continu zijn voor hem, maar andersom krijg ik weinig begrip terug jammer genoeg. Veel sterkte in deze moeilijke periode! Hopelijk ondervind je er zelf niet te veel hinder door. Dikke knuffel