Emma (15) in

Vader en gezin

Hallo,
Miin ouders zijn gescheiden toen ik 5 was. Sinds 3 jaar zie ik mijn vader niet meer en spreek ik hem amper. Hij geeft hier mijn moeder en mij de schuld terwijl mijn moeder mij er vrij in laat. Bijna elk gesprek met mijn vader eindigt in ruzie. Mijn vader is hertrouwd. Drie jaar geleden ben ik met hem, zijn vrouw en haar zoon op vakantie geweest. Dit was niet de meest leuke vakantie. Veel ruzie gehad met de vrouw van mijn vader en mijn vader nam het niet voor mij op. Ipv 3 weken bij hem, ben ik 1.5 week gebleven. Ik hield het niet meer vol. Voordat we op vakantie gingen zei mijn vader: als je met mij meegaat moet je daarna maar zien of je nog bij mij komt ja of nee. Ergens was het dus een soort van chantage om mij mee te krijgen. Nu wilde ik op zich wel contact met mijn vader maar liever 1 op 1 om de band weer op te bouwen. Maar hij staat daar niet voor open en zijn vrouw houdt hem daarin tegen. Zij vindt dat we 1 gezin vormen en zij dus ook in alles er bij moet zijn en delen. Mijn vader zegt dat ik er nooit om heb gevraagd maar dat heb ik vaak genoeg alleen wil hij steeds niet en nu vraag ik het dus niet meer. Ik werd ook gevraagd te komen met vaderdag maar omdat ik hem weinig spreek en al helemaal niet zie heb ik nee gezegd. Nu heeft hij gedreigd negatief over mij en mijn moeder te praten op Facebook. In het echt doet hij dat ook al. Ik weet niet zo goed wat ik moet of kan doen. Bij mijn moeder heb ik het meer dan goed. Ook zij is opnieuw getrouwd. Dank je wel

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lisa
7 dagen geleden

Hi lieve Emma, Allereerst wil ik je zeggen dat ik het super dapper vind dat je je verhaal met ons durft te delen om dit forum. Fijn dat je ons hebt gevonden! Wat een vervelende situatie maak je mee op dit moment, hoe voel jij je hierbij? Ik kan me voorstellen dat het je veel stress geeft. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 10 jaar was en ook ik heb de nodige problemen met mijn vader en zijn nieuwe vrouw gehad. Ik herken heel veel wat je zegt. Mijn stiefmoeder bepaalde veel en ik was het niet altijd eens met… Lees verder »

Daniëlle
9 dagen geleden

Lieve Emma, Bedankt voor je vraag op ons Forum, wat fijn dat je ons hebt gevonden! Omdat ik veel herken in jouw verhaal wil ik graag ook mijn verhaal delen. Hopelijk heb je er iets aan. En als je nog vragen hebt kun je die natuurlijk altijd weer stellen via ons forum! Bij mij was het niet m’n vader, maar m’n stiefvader waar ik heel moeilijk mee overweg kon. Hij zorgde ervoor dat ik geen goede band kon houden met mijn moeder, en hij was vaak manipulatief en agressief. Dat zorgde ervoor dat ik niet graag bij m’n moeder was,… Lees verder »

Vivian
15 dagen geleden

Lieve Emma, Dank je wel voor jouw bericht op het forum! Wat fijn dat je ons gevonden hebt en wat dapper dat je hier jouw verhaal hebt willen delen. Wat een lastige situatie zit jij in zeg! Wat jammer dat gesprekken met jouw vader vaak eindigen in ruzie en dat je geen echte band met hem op kan bouwen door 1 op 1 contact met hem te hebben. Wat ik herken is dat ik ook een lastige relatie met mijn vader heb. Soms is het eigenlijk best goed, maar soms kan het op eens omslaan. Dan wordt mijn vader boos… Lees verder »

Iris
15 dagen geleden

Lieve Emma, Wat goed dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en je hier jouw verhaal wilt vertellen. Dankjewel daar voor! Wat moet dit een lastige situatie voor jou zijn. Ik herken jouw situatie heel erg. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 jaar was. Van mijn 12e tot mijn 16e heb ik nauwelijks contact met mijn vader gehad. Heel af en toe belde hij op bijvoorbeeld mijn verjaardag of met kerst, maar verder zag ik hem niet. Hierna ben ik wat vaker met hem gaan bellen, maar dit werd uiteindelijk altijd een ruzie.Hij gaf ook mijn moeder… Lees verder »